Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daleko iznad prosjeka EU

Jaja prošle godine bila uvjerljivo najskuplja u Hrvatskoj. Susjedi plaćali pola eura manje

Šibenik: Cijena jaja uoči Uskrsa od 2.30 do 3.10 eura za deset komada
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
22.01.2024.
u 10:32

Najniža prošlogodišnja cijena jaja bila je na Cipru, i to 1,73 eura. U Litvi je ona iznosila 1,89 eura, a u Rumunjskoj 1,96 eura

Jaja veličine M i L u veleprodaji je lani u Hrvatskoj bila daleko najskuplja u cijeloj EU. Naime, podaci Europske komisije i Ministarstva poljoprivrede RH pokazali su kako je u 2023. njihova cijena bila 2.81 euro, što je čak 20 posto više od prosjeka EU gdje je cijena bila 2,34 eura, prenosi Danica.hr

Prema pisanju medija, najniža prošlogodišnja cijena jaja bila je na Cipru, i to 1,73 eura. U Litvi je ona iznosila 1,89 eura, a u Rumunjskoj 1,96 eura. U Sloveniji je pak cijena jaja iznosila 2,29 eura čime su ona u susjedstvu bila gotovo 23 posto jeftinija nego kod nas.

Osim toga, još je 2021. Hrvatska bila samodostatna u jajima, dok to danas nije slučaj. Svježih kokošjih jaja u prvih deset mjeseci prošle godine izvezeno je oko 1.000, dok je uvezeno oko 5.550 tona.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Za ne povjerovati: Slučajno probušili metro tijekom građevinskih radova na površini u Istanbulu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije