Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor:

'Javnost je zgrožena svastikom, a nisu se zgražali nad ustaškim pozdravima'

Jadranka Kosor
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
23.06.2015.
u 09:22

Vulin mora paziti što govori, ali je i inače poznat po tome da govori ono što se Vučić ne usudi, rekla je bivša premijerka

– Veći dio javnosti se zgrozio nad svastikom na Poljudu, ali nisu se zgražali kad su se učestalo izvikivali pozdravi koji su dio ustaške države – rekla je saborska zastupnica i bivša premijerka Jadranka Kosor za N1 komentirajući incident s kukastim križem na travnjaku splitskog stadiona.

J. Kosor rekla je da se uoči izbora okupljaju dva velika bloka te da bi voljela kada bi ojačali neki koji ne pripadaju u ta dva bloka i koji bi onda mogli diktirati neke promjene.

– Nitko ne kaže što su to strukturne reforme, a i diže mi se kosa na glavi od te riječi – reforme – rekla je J. Kosor. Komentirala je i izjavu srbijanskog ministra Aleksandra Vulina, koji je na komemoraciji žrtvama ustaškog režima u logoru Jadovno rekao kako je Alojzije Stepinac bio ustaški vikar.

– On ili bilo koji drugi političar mora paziti što govori, ali Vulin je i inače poznat po tome da govori ono što se Vučić ne usudi. Zaista ima retoriku koja nije primjerena europskom političaru. Kada to stavite u kontekst da se srpska Vlada nikada nije ogradila od Šešeljevih izjava, onda shvaćate da to ne vodi u dobrosusjedske odnose – rekla je J. Kosor.

>> 'Josipović i ja smo vam k'o vatra i voda pa ta priča slabo hoda'

>> Jadranka Kosor: Ništa nisam spojila. Dragi Lastane, je li to u redu?

Komentara 41

IV
ivaba
09:58 23.06.2015.

U Hrvatskoj ce krenuti nabolje kad iz politickog i javnog zivota nestanu ovakvi likovi kao J Kosor ........kako je nije sram govoriti o nekom ustastvu i fasizmu....sto sve nisu u stanju napraviti da bi stalno bili u medijima i daa bi zadrzali svoje dozivotne fotelje........

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
10:04 23.06.2015.

Netko ovu tetu mora podučiti da je originalni ustaški pozdrav: "za dom i poglavnika spremni". Neka kaže kad je to čula na stadionu?

BA
bakulušić
10:03 23.06.2015.

Poštovana gospođo Kosor, pozdrav koji govori o domu i o spremnosti nije ustaški pozdrav. Da je to što govorite, vjerujem da bi Vi, kao čelnik najveće stranke i kao predsjednica hrvatske vlade, inicirali zakonsku zabranu ustaškog pozdrava,A niste! Kao pravnici Vam je poznato da je dopušteno ono što zakonom nije zabranjeno. Ja razumijem Vaše ogorčenje zbog načina na koji ste maknuti iz HDZ-a ali ne morate ustaškim proglašavati ono što ustaško nije.Pa nisu Vas ustaše izbacile iz stranke. Slijedeći Vašu logiku, onda je i "Hvaljen Isus i Marija" ustaški pozdrav jer su ustaše i na taj način pozdravljale. Ako nastavimo slijediti tu logiku, gdje ćemo stići. Hoćemo li sa Vulinom piti kavu i proklinjati ćaću i mater što su nas rodili u "ustaškoj" državi? Mislim da bi upravo tu stigli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije