Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirala arbitražu

Kosor o odnosu s Pahorom: 'Mediji su tu pokušavali stvoriti 'love story', no...'

jadranka kosor
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.06.2017.
u 10:15

Ivo Sanader tvrdi kako je znao i da mu je bilo ponuđeno da potpiše arbitražni ugovor koji je nepovoljan za Hrvatsku.

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u Novom danu i komentirala izjavu bivšega premijera Ive Sanadera, koji tvrdi kako mu je bilo ponuđeno potpisati arbitražni sporazum koji je nepovoljan za Hrvatsku, prenosi N1.

Ivo Sanader tvrdi kako je znao i da mu je bilo ponuđeno da potpiše arbitražni ugovor koji je nepovoljan za Hrvatsku.

"Nisam to gledala, bila sam zauzeta obvezama. Ne znam o čemu govori. Na svaki način se želi očito staviti u poziciju savjetnika premijera. To je njegovo pravo, no ne treba komentirati izjave osobe koja se kroz sve što govori javno pokušava braniti. Vode se suđenja. Činjenica je da se ljudi koji su godinama na sudu imaju pravo braniti na sve načine. Kad je Sanader otišao s mjesta predsjednika Vlade, nije rekao zbog čega odlazi.

Dakako, ni nama koje je prethodno obavijestio o tome nije nijednom jedinom riječju spominjao da je to zbog Slovenije. On vješto manipulira i preskače činjenice koje govore o tome kako je došlo do arbitražnog sporazuma i potpisa. Isključivo targetira mene, kao što me targetirao i za politički progon. Važne činjenice je preskočio, da je Sabor dao ovlaštenje da uime države potpišem taj sporazum, puno važnije, nakon toga je kasnije Sabor morao i ratificirati arbitražni sporazum. Ja nisam ništa sama odlučila, potpisala i učinila na svoju ruku."

Na novinarsko pitanje o tome jesu li i dalje mogući bilateralni odnosi sa Slovenijom, Kosor je rekla da treba sjesti i razgovarati.

"Mislim da će Slovenija na tome inzistirati, ali treba sjesti i razgovarati. Ako mislite da su razgovori s Pahorom bili ugodni, varate se. Led se mogao razbijati čekićem. Ledena, ledena atmosfera. Mediji su tu pokušavali stvoriti love story, no to nije bilo tako."

Komentara 8

GO
goran2hr
10:28 30.06.2017.

Najvažnija pitanja su izostala. Prvo, kako je uopće mogla potpisati sporazum po kojem unaprijed gubimo ("stik", "pravičnost")? Da li je to uopće pročitala? Zašto je bila protiv referenduma o tom pitanju, a imali su ga npr. Slovenci koji nisu imalii što za izgubiti? Zbog ovog što se sada dogodilo, da li se smatra odgovornom?

DU
Deleted user
11:34 30.06.2017.

I to je ono sto sam ja cesto piso i komentiro,u VL,da je tadasnji HDZ s Kosoricom na celu kao premijerkom i presjednicom HDZ potpisali taj sramni pakt o izdaji drzave ,odnosno davanjem Piranskog zaljeva,za potpisivanje pregovora o ulsaku u EU prciju.

NP
novi_profil
10:39 30.06.2017.

"Poznajete l' osjećaj zove se sramota?"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije