Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik jar-a

Jacob Zuma u predsjedničku palaču dovodi šestu ‘prvu damu’

Jacob Zuma
AFP/PIXSELL
16.04.2012.
u 19:36

Poligamija je dio kulture plemena Zulu i legalna je u Južnoafričkoj Republici. Zuma, pristaša tradicionalnog života i običaja svog plemena Zulu, ima ukupno 21 dijete – 14 sa svojim suprugama i sedam iz raznih izvanbračnih veza

Predsjednik Južnoafričke Republike Jacob Zuma u 71. godini odlučio je šesti put stati pred oltar! Zuma, koji je 12. travnja proslavio 70. rođendan, sljedeći će vikend pred oltar izvesti svoju dugogodišnju zaručnicu Bongi Nguemu. Ovo će biti šesti put da Zuma ulazi u brak. Šestom ženidbom gospođa Bongi Zuma postat će mu četvrta istovremena supruga, objavio je u nedjelju Zumin glasnogovornik.

Prva supruga mu je Gertrude Sizakele Khumalo, a oženio se njome 1973. i s njom je još u braku. Drugom suprugom Kate Zumom oženio se 1976., a ona se ubila 2000. S trećom suprugom Nkosazanom Dlamini u braku je bio od 1982. do 1998. S Nompumelelo Ntuli oženio se 2008., a petu suprugu Thobeka Mabhija pred oltar je odveo 2010. godine.

Od Nkosazane se Zuma razveo 1998., ali kad je postao predsjednik, imenovao ju je ministricom unutarnjih poslova.

Poligamija je dio kulture plemena Zulu i legalna je u Južnoafričkoj Republici. Zuma, pristaša tradicionalnog života i običaja svog plemena Zulu, ima ukupno 21 dijete – 14 sa svojim suprugama i sedam iz raznih izvanbračnih veza. Kada ima državničke posjete, četiri prve dame moraju biti ravnopravne pa ih Zuma ima običaj “rotirati”, tako da ni jedna od njih ne bude zapostavljena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije