Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PKN ORLEN-MOL

Krawiec: Hernadi je dobar i efikasan menadžer

Zsolt Hernadi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
23.07.2015.
u 17:55

"Nemam nikakav uvid u teme koje se odnose na situaciju između MOL-a i hrvatskih vlasti"

 

Predsjednik Uprave PKN Orlena Dariusz Jacek Krawiec u intervjuu za Figyelo dotaknuo se i predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija, piše Seebiz. Prije godinu dana Krawiec nije baš bio "nježan" prema Hernadiju spominjući njegovu ulogu u aferi s Inom i MOL-om. Danas je Krawiec znatno benevolentniji prema Hernadiju.

–  Imamo izreku u Poljskoj: "Poljak i Mađar –  dva dobra prijatelja, dok se ne "umiješaju" svađa i piće. Mislim da se to dogodilo mnogima od nas kad govorimo o korporativnim temama dok pijuckamo vino. Govorimo stvari koje baš i nemaju uporišta u stvarnosti. Ne bih dalje analizirao tu temu koja je dospjela u javnost preko nezakonitog prisluškivanja privatnog razgovora. Ne mogu potvrditi da se takva situacija ikada dogodila. Istini za volju, nemam nikakav uvid u teme koje se odnose na situaciju između MOL-a i hrvatskih vlasti. Visoko poštujem Zsolta Hernadija i smatram ga dobrim i efikasnim menadžerom –  poručuje Krawiec.

A Bloomberg prenosi kako je Zsolt Hernadi u Mađarskoj sredio tužbu protiv sebe kako bi izbjegao suđenje u Hrvatskoj zbog podmićivanja Ive Sanadera u slučaju INA-MOL, sudeći prema transkriptu navodne snimke razgovora Krawieca i poljskog ministra financija Wlodzimierza Karpinskog u Varšavi u siječnju. Krawiec je rekao da mu je Hernadi na sastanku u Mađarskoj rekao da će žena jednog suradnika od povjerenja imena Abel protiv njega podnijeti tužbu te da će biti oslobođen do travnja. Snimku je danas objavio magazin Wprost, a iz MOL-a nisu komentirali slučaj.

– Moji odvjetnici otkrili su da, ako se pokrene tužba za isti slučaj u bilo kojoj zemlji EU i dođe do oslobađajuće presude, onda to sve zemlje EU moraju poštovati i mogu slobodno putovati po Europi – citira Krawiec Hernadija u transkriptu.

>> Zbog loših odnosa s Hrvatskom Orban se ove godine neće odmarati na Jadranu

Komentara 7

PG
poducavam-glupe
18:08 23.07.2015.

Prije su naši izdajice nad izdajicama nego da je ovaj odličan menadžer.

MH
mrtav-hladan
18:20 23.07.2015.

Ovaj je dobar menađer u to nema sumnje i nije uopce upitno za razliku od smranadera i ostale bagre u hrvatskoj koji bi prodali svog ćaću da se okoristesvog ćaću da se okoriste

Avatar Piktor-
Piktor-
21:28 23.07.2015.

dr dragon "...nema dokaza,sposoban lopov nema sta...." Ako nem a dokaza onda kaj lupetas ? Odakle su ti javili sto trebas misliti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije