Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka poručila

J. Kosor: Znanjem i hrabrošću odblokirala sam pregovore s EU

Kosor
Žarko Bašić/PIXSELL
09.03.2011.
u 16:19

Premijerka je izjavila kako je spremna s oporbom razgovarati o datumu izbora, ali nije htjela reći kada bi izbori mogli biti raspisani

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon sastanka užeg predsjedništva stranke optužila je SDP i oporbu da su protiv Saveza za Europu i protiv završetka pregovora s EU. No ponovila je da je unatoč svim optužbama protiv HDZ-a, od toga da su lopovi, preko toga da su izdajice i brod luđaka, spremna sjesti za stol sa Zoranom Milanovićem, Radimirom Čačićem i Ivanom Jakovčićem i razgovarati o datumu izbora.

– Ako su još uvijek dio Saveza za Europu, SDP i oporba odazvat će se na sastanak s Vladom. Ne moraju doći sutra, mogu doći kada žele, a razgovarat ćemo o povijesnom cilju završetka pregovora s EU i nakon toga o točnom datumu održavanja parlamentarnih izbora – nastavila je, a za višednevne pozive oporbe da dođe u Sabor rekla je da će, naravno, doći i u Sabor, ali odbila je precizirati kada će to točno biti.

Najavila je odlazak k predsjedniku kojemu će, zajedno s nekolicinom ministara, iznijeti sve podatke o tome što su učinili i zatražiti od njega podršku za završetak pregovora s EU.

– Vi znate kako to funkcionira u demokratskom svijetu, a tako govori i Ustav – stabilnost Vlade ovisi o potpori u parlamentu, a Vlada kojoj sam ja na čelu ima potporu u parlamentu – odgovorila je na novinarsko pitanje o prosvjedima i koji je broj prosvjednika na ulicama potreban da bi ona raspustila Vladu.

Dodala je i da svatko ima pravo prosvjedovati protiv čega želi.

Dvadeset minuta hvalila svoju vladu

– To je nešto što se događa diljem svijeta i u zemljama EU, i to je nešto što razumije ova, ali i svaka buduća Vlada u Hrvatskoj. Svjedoci smo svakodnevnih lažiranja i manipuliranja anketama i, dok Vlada ima čvrstu većinu, ne misli odstupati – poručila je.

– Nismo donijeli odluku o unutarstranačkim izborima iako svakodnevno razgovaramo u stranci o svim važnim pitanjima. No, odluku o tome donijet će stranačka tijela – rekla je premijerka.

Na početku konferencije za medije punih dvadesetak minuta nabrajala je sve što je Vlada, otkako joj je ona na čelu, poduzimala i poduzima.

– Za posao koji radi Vlada s koalicijskim partnerima meni prije svega, kao premijerki, politička i društvena odgovornost nalaže da završim započeti posao, što se odnosi na pregovore s EU, ali i gospodarske reforme te borbu protiv korupcije. Ni ja ni HDZ ne bojimo se izbora, bilo kada i bilo kakvih, i ne bojimo se jer smo napravili puno posla. Ja sam kao predsjednica stranke i Vlade odradila mnogo teškog posla kojeg se mnogi drugi nisu usudili dotaknuti, a neke poslove možda i nisu znali – ustvrdila je Kosor.

Nisu svi HDZ-ovci kriminalci

– Otvorila sam široku frontu u borbi protiv korupcije te deblokirala pregovore s EU. Krajem 2009. godine imali smo zatvorenih pet poglavlja, a danas ih je 28 i na samom smo kraju. Tu je trebalo mnogo znanja i hrabrosti. Spominjem i arbitražni sporazum gdje je opozicija suzdržano protiv  – nabrajala je Kosor.

Imala je potrebu dodati da nisu svi HDZ-ovci kriminalci.

– Ako je bilo, a očito da je bilo onih koji su nečasno živjeli uz ovu stranku, i onih koji su nas posramili i nanijeli nam zlo, ne možemo dopustiti da se 220.000 članova ove stranke proglašava kriminalcima – zaključila je.

Komentara 616

FE
Felicijen
16:50 09.03.2011.

@ luena 1 Mislio sam naravno na stav Gadafija prema svom puku, ali dok ti to shvatiš.... I daj nauči te rodove. Ima ih samo dva. Muški i ženski. Ja sam ono prvo. Probaj, nije teško ako se potrudiš...

OB
-obrisani-
17:06 09.03.2011.

stavila je .......Škorpiona .......za BROŠ......kao borit će se do SMRTI.....i hoće... . ali naše ...SMRTI......našu će krv i znoj žrtvovati....budućnost naše djece je prodala . pa narode...to je za..NJU..igra.....zahebancija.....to nije NORMALNA..osoba...

N7
No.77
20:10 09.03.2011.

Rad, red i disciplina jedina formula uspjeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije