Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Toga je dosta!"

J. Kosor: Za srbijanske optužnice doznala sam iz medija

kosor, milinović (1)
Dino Stanin/PIXSELL
04.10.2011.
u 15:35

Premijerka Kosor rekla je da je isti dan kad je doznala za optužnice sazvala hitan sastanak na kojem su dogovoreni konkretni potezi.

– Ne, činjenica je da sam za optužnice doznala iz medija – izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor u utorak u Vrhovinama, odgovarajući na novinarsko pitanje je li doznala zašto joj ministar pravosuđa nije rekao da su optužnice protiv hrvatskih branitelja stigle iz Srbije 10. kolovoza.

 Dodala je da je isti dan kad je doznala za optužnice sazvala hitan sastanak na kojem su dogovoreni konkretni potezi.

– Jedan od njih je i zakon koji predlažemo i koji će, vjerujem, biti prihvaćen. Poslat ćemo jasnu poruku da je toga zaista dosta, da je nepodnošljivo očekivati optužnice za hrvatske branitelje koji su branili Hrvatsku, Vukovar u konkretnom slučaju, od kojih je većina prošla srpske koncentracijske logore, da bi 2011. dobili optužnice na temelju dokumenata bivše JNA. Toga je dosta! Državna odvjetništva i ministarstva pravosuđa obje države trebaju nastaviti raditi i to nema veze s dobrosusjedskim odnosima. To ima veze sa zadiranjem zakona koji je donesen u Srbiji 2003., a izmijenjen 2010., kojim proširuju jurisdikciju u Hrvatsku, a na to nemaju pravo ni ikakvog utemeljenja – naglasila je Kosor.

Rekla je da odgovor iz Bruxellesa vezan uz MOL još nije stigao, a upitana za HDZ-ovu tužbu protiv saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića, odgovorila je:
– Ni HDZ niti ja ne bojimo se Željka Jovanovića i njemu sličnih, čiji je jedini program mržnja!

Kosor je u Oštrom Vršku, na masovnoj grobnici šestero mještana zaseoka Čorki pored Vrhovina, s Milanom Čorkom, sinom ubijenih Kate i Stjepana, otkrila spomen-obilježje. Podsjetila je da su Hrvatskoj nađene 144 masovne i oko 1800 pojedinačnih grobnica, no da se još ne zna sudbina 999 nestalih civila i hrvatskih branitelja.

– Obveza svake vlade, predsjednika države i saziva Sabora je da ne posustane u potrazi za nestalima. To je i nulto pitanje u svim razgovorima hrvatskih dužnosnika s predstavnicima Srbije jer ključ koji otvara vrata odgovora je u arhivima bivše JNA i drugim institucijama – naglasila je Kosor.

Komentara 150

RO
rogi05
07:18 05.10.2011.

lažeš Melita!

TW
Tex_Willer
15:51 04.10.2011.

pa normalno ni o tome ništa nisi znala. Al znaš kako Čačić vozi. ali ne znaš ništa o optužnicama i malverzacijama koje se dešavaju u tvojoj kući

KO
komifo
16:09 04.10.2011.

Nema nisam znala, lako li je tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije