Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena vremena

Izvucite kapute iz ormara, vikend donosi hladnoću, kišu i snijeg

Kiša dodatno otežala prometovanje u popodnevnim satima u Zagrebu
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
31.03.2022.
u 09:19

Ako ožujak ne ugrize, ošine repom - kaže DHMZ

Proljeće koje je započelo sunčano i vedro ipak donosi prevrat - pred nama su tmurni i kišni dani, a i temperature će biti osjetno niže.

Kiša, koje u mnogim krajevima u ožujku nije bilo, na njegovom kraju te početkom travnja bit će česta, mjestimice i obilna, upozorila je Dunja Plačko-Vršnak u HRT-ovoj emisiji "Vrijeme".

Što nas očekuje najkraće je sažeo na Twitteru Državni hidroimeteorološki zavod (DHMZ) koji je poručio: "Ako ožujak ne ugrize, ošine repom".

Očekuju se pljuskovi popraćeni grmljavinom koji će posebice pogoditi Jadran, a u subotu će u unutrašnjosti - padati snijeg. I to ne samo u gorju nego i u nizinskim krajevima. Niti nedjelja neće biti ništa vedrija, također se očekuju oborine, ali nešto slabije.

- Do kraja petka mjestimice mogu pasti količine koje su usporedive s prosječnima za cijeli ožujak - upozorila je Plačko-Vršnak.

Državni hidroimeteorološki zavod za vikend najavljuje oblačno i kišovito vrijeme. Lokalno su mogući i izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 15 do 19 °C.

VIDEO Stanovnici Tokija uživaju u procvjetalom drveću trešnje

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
09:40 31.03.2022.

Cijelu noc pada i jutro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije