Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brammertz najavio

Izvješće o suradnji Srbije s Haagom djelomično negativno

'Serge Brammertz, the main prosecutor of the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY), speaks during a news conference on the charges against former Bosnian-Serb general Ratko
Reuters/Pixsell
22.05.2012.
u 19:30

Izvještaj Sergea Brammertza o suradnji Srbije s haaškim tribunalom bit će negativan samo u onom segmentu koji se tiče skrivanja ratnih zločinaca

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz izjavio je u utorak u Beogradu, nakon razgovora sa srpskim tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, da je i dalje jako važno otkriti tko je skrivao haaške optuženike upozoravajući kako će samo u tom segmentu njegovo izvješće Vijeću sigurnosti UN-a o suradnji Srbije s Haaškim tribunalom biti negativno, javljaju srpski mediji o prvom danu Brammertzova posjeta Srbiji.

– Jako je važno doznati jesu li ljudi koji su pomagali bjeguncima dolazili iz javnih službi ili su to bili članovi njihovih obitelji. To je jako važno stoga kako bismo provjerili jesu li naši sugovornici iz Srbije prije  bili iskreni kada su govorili o potrazi za haaškim bjeguncima – rekao je glavni haaški tužitelj dodajući da je utvrđivanje činjenica o jatacima haaških optuženika nešto preko čega se neće prijeći tek tako. Istaknuo je da ne želi stvoriti pogrešan dojam da haaško tužiteljstvo nije zadovoljno suradnjom Srbije, naprotiv, zadovoljni su što su svi optuženici uhićeni.

– Pozitivan aspekti te suradnje, međutim, neće me spriječiti na ustrajanju da Srbija istraži mrežu jataka – rekao je Brammertz priznajući kako je priča o jatacima jedan od glavnih razloga njegova posjeta Beogradu gdje je dobio nove informacije o tome. Govoreći o suđenju Ratku Mladiću, glavni tužitelj rekao je kako vjeruje da će stanka na suđenju trajati "između šest i osam tjedana, a ne šest mjeseci koliko je tražila obrana" te da će odgoda suđenja Mladiću imati vrlo malo utjecaja na ukupnu dužinu tog postupka.

Komentara 4

OB
-obrisani-
19:56 22.05.2012.

Ajde Serge popusti malo..Dobiti ćeš titulu vojvode..

ĆA
ćaćaća
21:10 22.05.2012.

kao on ne zna da su ih skrivali oni koji su ih i priveli..

PR
PredragBG
22:09 22.05.2012.

Aj ostavite vi malo Srbiju na miru....zaboli nas više ko šta misli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije