Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okupljanje
Povratak na članak

Izvanredan sastanak biskupa uoči Milanovićeva puta k papi

Kardinal Josip Bozanić nalazi se na sinodi u Vatikanu i još se ne zna hoće li prekinuti boravak zbog izvanrednog okupljanja

Komentari 23

KA
karambita
06:07 22.10.2012.

I sad neka neko kaze da u lvi nije sve.....ovi sa fotke sole pamet stoci sitnog zuba kako se treba okrenuti Bogu, obiteljskom zivotu, kako nije dobro trcanje za lovom i materijalizmom, a vidi vraga, kad se radi o njihovimm guzicama, onda se brze bolje sastaju, sastance,,,,pa valjda Bog daje a ne uzima...zato narode i dalje slusajte ovakove palamudzije koji vam ispiru mozak pricama za malu djecu...toliko. ZUJA je zakon

VL
NP
Nino_Prpic
06:10 22.10.2012.

Ovi stalno plaču o nekakvom dugu! Nije mi jasno, ako državi netko nešto duguje odmah se ide u ovrhu! Nije moguće da ovi lumenovi nisu čuli za nju! Imamo javne bilježnike, država ima izvjesnu imovinu! Državni proračun se puni kako Linić tvrdi bolje nego se očekivalo i i ne vidim u čemu je problem? Usput, jedom sam bio u avionu sa Bozanićem i za koji ne znaju, ova vijest da je samo Bozanić u Rimu je netoćna, on uvijek ide u Rim u čoporu i njegovi pratitelji zauzmu pola mjesta u avionu! Dok ima love biti će i luksuza

VL
IV
ivopivo
06:18 22.10.2012.

popovi i politicari duzni jedni drugima toliku lovu, gdje i kako su jedni i drugi to zaradili to mene zanima

VL
Avatar Bjesomar
Bjesomar
06:27 22.10.2012.

Bit ce manje para u kasi pa se nece vise moci poplocavati onyxom..ajme strasno. A nema se ni za kupnju novih jurilica. Pogledajte samo vozni park nasih pastira. Osim toga ako je njima drzava tj.mi financijer onda neka se uu svjetlu aktualne situacije smanje davanja.

VL
OB
-obrisani-
06:41 22.10.2012.

Jedino rješenje je uvođenje crkvenog poreza. Pa se onda vi vjernici dogovorite sa svojim pastirima koliko ćete im plaćati. A nas ateiste prestanite maltretirati da plaćamo vaš hobi.

VL
OM
omer
06:51 22.10.2012.

Pa šta je to crkva radila za državu da joj je država dužna 250milijuna kuna? Uz sve tolike nekretnine koje im je država dala u vrjednostima od milijarda i miljijarda kuna da bi oni to mogli rasprodavati kako se ko ko sjeti, pa čak i najmanji župnmik ili fratar može prodati najvrednije zemljište i nekretnine i nikom ništa, te još kaže da je novac podjelio siromašnima, dali netko njima vjeruje?

VL
Avatar puky
puky
07:02 22.10.2012.

... oko pitanja dragovoljnog financiranja ne vladinih institucija slažem se sa antikristima ... neka svatko odabere što će financirati ... Hrvati bi sigurno odabrali Crkvu a odbacili sve one ne vladine udruge, pokrete i institucije koje nas živciraju i rade protiv nas a bome bi nastradale i neke koje ne bi trebale poput azila za napuštene životinje ... ne bi više bilo parade ponosa, susreta mladih tolerantnih balkanaca, svih onih koji tobož u sklopu borbu za nenasilje sasvim sasvim nešto drugo čine ... nitko ne bi ni lipe dragovoljno izdvojio srbijansko kulturno društvo "prosveta", edukaciju malih i velikih roma, zaštitu mediteranske medvjedice i sto drugih stvari ... nestrpljiv sam da se konačno netko na to odluči i prepusti građanima da sami odluče koje će vrijednosti financirati ... strava ...

VL
NP
Nino_Prpic
07:23 22.10.2012.

22.10.2012. u 07:18h puky je napisao/la: "U Hrvatskoj je početkom ove godine bilo registrirano preko 45.100 udruga ------------------------------------------------------------------------------------------- Nebitno je koliko je udruga jer one postoje zbog svojih članova, dok je crkva sama sebi svrha i temeljna djelatnost je mlačenje love dilanjem sličica i gipsanih figurica, sa ciljem lagodnog života! Udruge su financirane da bi opstale dok crkvi je temeljmi cilj bogatstvo pa je ne možeš u isti koš sa udrugama

VL
Avatar puky
puky
07:25 22.10.2012.

" U razdoblju od 2006. do 2010. godine neprofitne su organizacije iz proračuna dobile 7,4 milijarde kuna," ... antikristi, koliko bi dobili da građani mogu sami odlučivati kome će dati ? ... dobro razmislite ... a koliko bi sveta namam Katolička Crkva od toga kolača dobila kad bi mogli tako odlučiti ? ... sve ili skoro sve od tog iznosa ... strava ...

VL
OB
-obrisani-
07:30 22.10.2012.

. .. U razdoblju od 2006. do 2010. godine neprofitne su organizacije iz proračuna dobile 7,4 milijarde kuna," ..kaze Tuky . Vatikan od Hrvatske isisao 670 miliona € U proteklih 13 godina otkako je ugovor o privrednoj saradnji stupio na snagu, iz državne je kase na racune Katolicke crkve sjelo oko pet milijardi kuna (oko 670 mil. Eura). Jedan od cetiri ugovora što ih je Hrvatska sklopila sa Svetom Stolicom u Vatikanu, onaj o privrednoj saradnji, ovih dana izaziva polemike. Kriticari propituju odredbu prema kojoj se Hrvatska obavezala Katolickoj crkvi osiguravati nemali financijski iznos kao naknadu za njen društveno vrijedan rad. Ove ce godine država crkvi direktno isplatiti 245 milijuna kuna. No, iznos novca poreznih obveznika koji ce se sliti u Katolicki crkvu bice i veci, jer donacije ministarstava i lokalnih jedinica nisu uracunate. Na racun crkvene pravne osobe država mjesecno mora da uplati svotu od dvije bruto plate pomnoženu s brojem župa. .

VL
NP
Nino_Prpic
07:30 22.10.2012.

22.10.2012. u 07:25h obema je napisao/la: sveta naša Katolička Crkva ni u jednom trenutku ne bi bila ugrožena ..kaze Tuky KC stala na stranu pobunjene vojne oligarhije 1926. u Portugalu, sklopila konkordat s Mussolinijem u Italiji 1929, podržala pobunjenog generala Franca protiv Republike Španjolske 1936, --------------------------------------------------------------------------------------------- Siguram sam da bi KC napravila dobar biznis i sa komunistima da ih nisu otpilili!

VL
VI
vikki
07:35 22.10.2012.

Vjernik sam i tako sam odgajana od rođenja, ali ovo je prestrašno!!!! Dok ljudi, u doslovnom smislu, gladuju, preživljavaju, krpaju kraj s krajem, "neki" na račun svih nas žive u takvom izobilju da je to PRESTRAŠNO! Gubi se glavni smisao vjere i crkve. Pa zar to što rade nije grijeh?!

VL
VA
Valerija007
07:56 22.10.2012.

22.10.2012. u 07:30h obema je napisao/la: Vatikan od Hrvatske isisao 670 miliona € Ono što se ne može saznati je kolika je vrijednost imovine koja je vraćena crkvi i kojim ona slobodno raspolaže. Kako, vidi se na slučaju far Šime.me. Čovjek strpao 10 miliona u džep i ne zna se gdje je novac. A to je samo slučaj koji je izbio u javnost. Vrijeme je za novi ugovor s Vatikanom jer ovakvo financiranje više nema smisla.

VL
NP
Nino_Prpic
08:03 22.10.2012.

22.10.2012. u 07:57h ShimpoPimpo je napisao/la: UoĆi? :facepalm: --------------------------------------------------------------------- Ako si shvatio što je pisac htio reći (za to je dovoljna i osnovna škola) onda je komunikacija uspjela a toje bio cilj!

VL
DO
dobrek
10:27 22.10.2012.

Baš me zanima što misle o mužnju krava. Da li teba mlijeko poskupeti? I tko smije državu musti.

VL
KR
kristov
10:37 22.10.2012.

Čini se da nam opet jedino Bog na Nebu i Vatikan na zemlji može pomoći! Ponovno su nas naši prizemnici doveli u bezizlazje, samo kad bi to još i priznali. Ovdašnjim "vjernicima" po forumu, koji govore o sebi da su oduvijek vjernici, a ne razumiju raskoš u kojoj živi Crkva i sluge u njoj preporuka da se uključe u svoju Crkvu i uživaju u toj "raskoši". Nikad tako malo nije bilo zvanja, Crkva vapi za službenicama i službenicima, žetva velika, a žeteoca malo. Ne idite u inozemstvo, uključite se u Crkvu gdje biste i onako trebali biti!

VL
OB
-obrisani-
10:42 22.10.2012.

moja katolička crkva trebala bi se odreći svih potraživanja . moja katolička država nezavisna hrvatska ( naša je nas je 90% u njoj katolika) treba našoj crkvi vratiti svu otetu zemlju i sve otete zgrade - - hrvatsku treba uredititi po želji hrvata katolika

VL
NP
Nino_Prpic
11:00 22.10.2012.

22.10.2012. u 10:42h krilnikjureponosLIKE je napisao/la: moja katolička država nezavisna hrvatska ( naša je nas je 90% u njoj katolika) ........................................................ Za mene je katolik onaj koji živi u duhu vjere i redovno svake nedjelje ide u crkvu a takvih je u Hrvatskoj najviše 5%

VL
OB
-obrisani-
11:30 22.10.2012.

Kristov, mi Hrvati smo oduvijek podržavali političare koji su bili izrazito kritični prema Katoličkoj crkvi i time smo pokazivali svoj stav prema crkvi. Antiklerikalci su bili Starčević, Radić, Tito, Bakarić, Račan, Mesić, Josipović, Milanović... Čak se i Tuđman okrenuo crkvi tek u sedmom desetljeću svog života.

VL
KR
kristov
12:04 22.10.2012.

profesorzg - ne bih ulazio tko ste i što ste vi i koga ste podržavali, a dobro govorite vi ste oduvijek i zauvijek, to ja nerjetko ovdje pišem i govorim, pa bi bilo dobro da malo sjašite iz sedla i da ovaj narod konačno dođe do svoje vlasti! Srećom da ste manjina inače bi nas rasturili, no nesreća je da se stalno rotirate u sedlu!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.