Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vođa hamasa okružen u bunkeru

Izraelska vojska tvrdi da je 'u samom središtu' Gaze

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu meets with soldiers in Tze'elim
Foto: GPO/HAIM ZACH/REUTERS
1/3
07.11.2023.
u 21:27

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je istaknuo da neće biti "primirja" ni dopreme goriva u pojas Gaze "bez oslobađanja talaca". "Gaza je okružena, djelujemo unutar grada...

Izrael je u utorak priopćio da su njegove snage sada "u samom središtu grada Gaze" i da je vođa Hamasa okružen u bunkeru. Izrael koji se zakleo da će "uništiti" Hamas, poslao je onamo svoje kopnene snage koje su uz potporu iz zraka nastavile napredovati u pojasu Gaze te je u utorak navečer izraelski ministar obrane Yoav Gallant rekao da su "u samom središtu grada Gaze".

"IDF (izraelska vojska) ...ušla je s sjevera i juga, pješaštvo, tenkovi i oklopna vozila i svi imaju jedan cilj - teroriste Hamasa u Gazi, njihovu infrastrukturu, zapovjednike, bunkere, komunikacijske prostorije", rekao je Gallant na konferenciji za novinare. Najviši dužnosnik Hamasa u Gazi, Yahya Sinwar, izoliran je u bunkeru, dodao je.

POVEZANI ČLANCI:

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je istaknuo da neće biti "primirja" ni dopreme goriva u pojas Gaze "bez oslobađanja talaca". "Gaza je okružena, djelujemo unutar grada...Pojačavamo pritisak na Hamas svakoga trenutka, svakoga dana. Dosad smo ubili tisuće terorista, ispod i iznad zemlje", rekao je premijer u televizijskom obraćanju.

Više od 10.300 ljudi, većinom civila među kojima 4.237 djece, poginulo je u izraelskim napadima u pojasu Gaze, kao odgovor na napad 7. listopada, pokazuje novo izvješće Hamasova ministarstva zdravstva objavljeno u utorak. Od tog dana, objavile su izraelske vlasti, najmanje je 1400 ljudi poginulo na izraelskoj strani, većinom civila koji su poginuli prvog dana napada, najkrvavijeg u izraelskoj povijesti.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Dim se nadvija nad Gazom dok se nastavljaju izraelski zračni napadi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije