Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKE BORBE

Izrael pretrpio najveći gubitak vojnika u jednom danu: 'To je neizostavno kako bi se postigli ciljevi'

Israeli soldiers fire a mortar as the conflict continues between Israel and Hamas
Foto: AMIR COHEN/REUTERS
1/5
23.01.2024.
u 10:15

Netanyahu je rekao da je Izrael doživio jedan od najtežih dana u ratu. "Uime naših heroja, za dobrobit naših života, nećemo prestati boriti se do apsolutne pobjede", rekao je.

Premijer Benjamin Netanyahu obećao je u utorak da Izrael neće prestati s borbama u Gazi do "apsolutne pobjede" nakon što je izraelska vojska pretrpjela najveći jednodnevni gubitak od pokretanja akcije u palestinskoj enklavi.

Reuters je objavio, prenoseći izraelske izvore, kako su 24 izraelski vojnika ubijena u ponedjeljak dok su bjesnile intenzivne borbe u južnom i središnjem Pojasu Gaze, gdje Izrael napada preostala uporišta islamističkih vladara Gaze, Hamasa, i pokušava očistiti područja u blizini granice. U jednom od tih graničnih područja 21 vojnik je poginuo na istom mjestu kada je došlo do eksplozije u zgradi u kojoj su se nalazili vojnici, a prethodno su je Hamasovi militanti minirali.

Netanyahu je rekao da je Izrael doživio jedan od najtežih dana u ratu. "U ime naših heroja, za dobrobit naših života, nećemo prestati boriti se do apsolutne pobjede", rekao je. Ministar obrane Yoav Gallant rekao je da je srcem s obiteljima ubijenih u "ovo teško i bolno jutro", ali da Izrael neće odstupiti. “Ovaj rat odredit će budućnost Izraela u sljedećim desetljećima – gubitak vojnika je neizostavan kako bi se postigli ciljevi rata”, rekao je.

VIDEO Izraelska vojska objavila video koji prikazuje Hamasovu mrežu tunela

Vojska je rekla da se čini da je incident počeo kada je granata iz ručnog bacača ispaljena na tenk koji je čuvao trupe koje djeluju unutar Gaze, 600 metara od granične ograde s Izraelom.

Istodobno je odjeknula eksplozija u dvije dvokatnice u koje su palestinski borci postavili eksploziv i srušili ih. "Još uvijek ispitujemo i istražujemo detalje događaja i razloge eksplozije", rekao je vojni glasnogovornik kontraadmiral Daniel Hagari. Rekao je da je operacija trebala očistiti granice od "terorističke infrastrukture" i omogućiti desecima tisuća izraelskih evakuiranih da se vrate kući nakon Hamasova masakra 7. listopada, koje je uništilo zajednice oko Gaze i dovelo do rata.

VEZANI ČLANCI 

Izrael kaže da njegova kampanja ima za cilj eliminirati Hamas, koji se zakleo na uništenje Izraela, i osigurati oslobađanje više od 130 talaca koji su držani u Gazi od 7. listopada. Najmanje 25.295 stanovnika Gaze ubijeno je u izraelskom bombardiranju i invaziji, prema zdravstvenim vlastima Gaze. Oko 1200 Izraelaca ubijeno je u napadu 7. listopada, a vojska kaže da je oko 210 vojnika poginulo u kasnijoj ofenzivi u pojasu Gaze.

VIDEO Prekid primirja u Gazi 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
19:33 23.01.2024.

za godinu dvije izrael ce uvrstiti novi praznik u svoj kalendar kojim ce se slaviti ubijenih 120000 palestinaca od kojih 40000 djece. cudime kako amerika nije bombadirala izrael 70 dana pa postavila svoju vojnu bazu u gazu da cuva mirir kao na kosovu ili ovdje nema potrebe jer izrael im je najveca vojna baza na bliskom istoku?

VA
vapor
10:41 23.01.2024.

Prateći udarne fotografije iz Gaze stječe se dojam da Izrael ratuje protiv žena, djece, medicinskih sestara i mularije s praćkama. Od koga onda ti izraelski vojnici ginu jedva da povremeno promoli.

TU
tuzibaba
12:12 23.01.2024.

Heroji koji ubijaju sve što se miče a najviše vole ubijati žene i dijecu.To je Bogom odabrani narod za kojeg su ostali stoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije