Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nisam to baš tako rekao'

Izjava o skijalištima: Capak objasnio oštru poruku Austriji

Krunoslav Capak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
19.08.2020.
u 21:12

Capak je rekao da su Austrijancima predložili da mjera bude selektivna za županije s lošijom situacijom, ali nisu to prihvatili.

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo komentirao je svoju izjavu o skijaškoj sezoni i Austriji.

- Ja to nisam baš tako rekao. Nije mi namjera bila da prijetim bilo kome, rekao je Capak u HRT-ovom Dnevniku na pitanje o svojoj izjavi.

Austrija je stavila Hrvatsku na crvenu epidemiološku listu i pozvala svoje građane da se vrate s ljetovanja iz naše zemlje. Capak je rekao da su Austrijancima predložili da mjera bude selektivna za županije s lošijom situacijom, ali nisu to prihvatili.

- Ono što sam ja htio reći je to da smo na početku epidemije imali veliki import iz skijališta, poglavito u Italiji i Austriji, što je činjenica, ali tada Europska unija nije bila spremna za mjere kao što su uvođenje karantene i zatvaranje granica, što smo mi predlagali od samog početka jer smo bili predsjedatelji Vijeća Europe - rekao je Capak i dodao da njegova izjava nije bila prijetnja, već da želi reći da je sada puno drugačija situacija nego što je bila na početku epidemije - EU dozvoljava zemljama članicama da je njihovo suvereno pravo da donose epidemiološke mjere na granici.

Također je rekao da želi javnosti predočiti da će, ako pogledaju kartu Europe, vidjeti da je većina zelena, svega nekoliko zemalja uvelo je mjere prema Hrvatskoj.

Video - Igor Štagljar: Nikada nije bilo važnije cijepiti se protiv gripe kao ove jeseni

Komentara 15

AB
abokatstir
22:39 19.08.2020.

Austrijanci se trebaju sjetiti da su upravo iz Austrije sa skijanja dolazili prvi zaraženi u Hrvatsku

DU
Deleted user
23:51 19.08.2020.

Šta se pravdaš otvoreno im treba sad najaviti da će se uvesti mjere za građane koji budu išli u Austriju Italiju i Sloveniju, kad oni nama mogu kajlu zabiti zašto mi ne bi njima to je naše pravo.

KO
Kokoiduhovi
07:59 20.08.2020.

Potrebno je usvojiti odgovornost za rečeno. U politici, diplomaciji, u javnom govorenju...nema mjesta izjavama poput , "nisam baš tako mislio". nego prije izgovaranja treba promisliti što se želi reći, kako i kome te s kojom namjerom. Kasniji "ispravci" ostaju upravoo to; ispravci, ali se čulo i zapamtilo prvo rečeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije