Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Art-vjenčanje
Povratak na članak

Izišli iz šablone, snimili svatove u Chaplinovu stilu i oduševili struku

Priznanje je stiglo nakon objave na stranici Vimeo.com, na kojoj svoje radove objavljuju samo profesionalci pa je biti među najboljima stvar prestiža.

Komentari 8

KO
kokolo
18:57 15.07.2010.

A kako bi bilo da date link da vidimo taj filmić?

VL
ZE
zeljka07
11:30 17.07.2010.

Možda ja nisam normalna, ali zar ne bi nama svima trebalo biti drago da netko iz Hrvatske upadne među 19 u svijetu?! Zar uvijek moramo biti jalni, ljubomorni, omalovažavati svaki uspjeh? Fuj! I da nišposla, u pravu si, g. Petrić je suradnik Večernjeg lista, ali da si se potrudila pročitati tekst, vidjela bi to odmah na početku..

VL
IM
Impregniran
13:10 16.07.2010.

Treba biti iskren i reci da se ovdje ne radi ni o kakvom natjecaju, a jos manje o nekakvom iyboru najboljih video uradaka na Vimeo.com servisu, vec o osobnom albumu, odnosno o necemu sto moye napraviti svaki korisnik Vimea. Korisnik:k: http://vimeo.com/user555026/albums je napravio album: http://vimeo.com/album/240444 Radi se o njegovom osobnom izboru. Nema zirija, nema glasovanja, nema profesionalaca ili amatera koji biraju najbolji vjencani video. Ne znam je li ovaj dvojac svjesno obmanuo novinare (koji si nisu dali truda i istrazili o cemu se radi), ili ni te dvije glave nisu uspjele razumjeti nitification da im je video uvrsten u neciji osobni izbor.

VL
NE
NEŠTIPOSLA
17:30 16.07.2010.

evo baš pogledala..ovo je najbrutalniji primjer samopromocije (jer se zna da g.Petrić usko surađuje sa večernjakom). Video je bezvezna limunada bez glave i repa. Ukoliko ne vjerujete pogledajte ga sami na vimeu. To veze nema sa čaplinovskom slikom za početak, a reći da je ovo nešto drugačije i izlazak iz okvira pored talentiranih mladih ljudi koji čuda rade sa mladencima (a koji nemaju nikog u medijima pa ih se ignorira) je čisti bezobrazluk. fuj. bilo bi žalosno da je ovo izlazak iz okvira...btw otkud da niti jedan drugi medij nije objavio ovu vijest?

VL
LE
lega
17:06 17.07.2010.

Zeljka, samo zato što netko kaže da je 19. u svijetu, ne znači da govori istinu. Ovo je link http://www.vimeo.com/12983569 Ovaj članak je toliko besramno, neobjektivno dizanje perija jednom mediokritetskom, bezidejnom i krajnje šablonskom radu da je, premda ne mogu to znati sa sigurnošću, gotovo evidentno da je autorica članka trećerazredna novinarka koja iskorištava na krajnje neprofesionalan način svoj položaj ne bi li promovirala, iz tko zna koje pobude, nekoga koga simpatizira. Jer gotovo je nemoguće da u današnje vrijeme netko iz neznanja može napisati toliko krivih informacija koje je moguće provjeriti s nekoliko klikova mišem. Npr. Vimeo nije isključivo za profesionalce i ovaj smiješni pokušaj baratanja s kamerom definitivno nije među 19 najboljih svjetskih art-vjenčanja, jer na Vimeu nije uvršten čak niti u jednu od desetine postojećih kategorija i grupa gdje se o radovima diskutira, niti ima i jedan komentar na rad. Ne razumijem kako bi se bilo koji profesionalac mogao oduševiti s običnim lijepljenjem efekata \"starog filma\" na snimku, a još manje razumjiem koliko autor mora biti nesvjestan svoga amaterizma da to naziva \"izlaskom iz šablone\", a o malograđanštini svjedoči i krajnje bahata izjava kako je to \"zabava i umjetnost\". Zabava, eventualno, ali umjetnost?! Pa dobro, zar doista nitko više nema standarde i kriterije, zar je moguće da svatko tko uhvati kameru u ruke i počne snimati okolo svatove, obiteljske rođendane, ili slične prigode, sebe naziva umjetnikom i profesionalcem?!?! Srozavanje na takvu razinu očito si mogu dopustiti novine B-kategorije, ali Večernji List bi trebao znati bolje. Urednik koji je ovo odobrio, trebao bi se zapitati razumije li odgovornost svoga posla i zna li ga uopće raditi. Večernjak zaista pada na niske grane kada dopušta konkretnoj novinarki da pravi takvu reklamu jednom tehnički i kretivno inferiornom dvojcu koji nemaju apsolutno nikakva međunarodna priznanja niti uspjehe iza sebe niti su stvorili išta novo, kreativno ili zanimljivo. Jedino što su, eventualno, uspjeli je da se Chaplin okreće u grobu što ga uopće spominju u vezi s ovim nespretnim mahanjem kamere. A po izgledu ostalog materijala koji je autor snimio i također stavio na Vimeo, samo bez efekta staroga filma, vidljivo je da nije upoznat ni sa elementarnim znanjem rukovanja kamerom kao što je bijeli balans. Sve u svemu, ovo je najobičnija farsa u pravoj nepotističkoj maniri. Željka, može Vas biti sram.

VL
NE
NEŠTIPOSLA
19:35 18.07.2010.

Lega neka se dotična ugleda na tvoj stil pisanja pa se MOŽDA jedan dan bude mogla prozvati novinarkom. Svaka čast na objektivnom i sažetom komentaru. :)))

VL
NE
NEŠTIPOSLA
19:40 18.07.2010.

Željka tebi je sada već (nadam se) jasno da se ovdje ne radi o nikakvom jalu već samo o ogorčenosti na neprofesionalnost i \'ruka ruku mije sistem\' u svakom području hrvatskog poduzetništva..

VL
GG
gr33nguy@gmail.com
16:07 20.07.2010.

U nasoj zemlji cim postoji kritika onda se pojedinci i neznalice hvataju za provjerene isprane sablonske fraze tipa \"hrvatski jal\". Sve bi bilo dobro da je ovo profesionalni clanak, a ne bezocna LAŽ jedne pristrane individue koja sebe naziva novinarkom. Da Zeljkice, ja sam profesionalac na Vimeu i ova tvoja prica je toliko bezobrazna i lazljiva, ali pritom i glupa jer gotovo svaki iole snalazljiviji internet korisnik moze vrlo lako provjeriti navedene informacije iz clanka koje su nista drugo do li brutalne izmisljotine. Navedeni antitalentirani dvojac koji se koristi najjeftinijim filterom starog filma kojeg je moguce ukljuciti u bilo kojem NLE editoru, snima Chaplinovski stil koji je davno prozvakan od amaterskih snimatelja vjencanja sa kamerom na ramenu. Taj isti dvojac nema niti jednog komentara na Vimeu, a sluzba Vimea nema pojma o 19. top art filmu. Pa da li je moguce da na ovakav nacin vrijedjas nasu inteligenciju \"tzv. novinarko\"??? Drugacije te niti ne mogu nazvati nakon ovog bljutavo pristranog clanka o vlastitom kolegi sa Vecernjeg koji nema pojma na koji nacin filmskog snimanja se u danasnje vrijeme snimaju vjencani spotovi. Samo se pitam gdje je u ovoj prici glavni urednik Vecernjeg ili sam se ja upravo probudio iz zimskog sna ne shvacajuci da su mediji odavno izgubili busolu...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.