Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Art-vjenčanje

Izišli iz šablone, snimili svatove u Chaplinovu stilu i oduševili struku

vjenčanje
15.07.2010.
u 16:21

Priznanje je stiglo nakon objave na stranici Vimeo.com, na kojoj svoje radove objavljuju samo profesionalci pa je biti među najboljima stvar prestiža.

– Ostao sam paf! ”Uploadali” smo taj klip prije svega da ga mladenci vide, a onda mi je nakon nekoliko dana stigao e-mail u kojem je stajalo “Congratulations!” – još iznenađen, govori Krunoslav Petrić, voditelj Pixsella u Osijeku i suradnik Večernjeg lista, čiji je videoklip vjenčanja Sunčice i Miroslava, objavljen na web-stranici vimeo.com, uvršten među 19 najboljih art-vjenčanja na svijetu! Video poznatog osječkog fotografa, a sada i priznatog majstora kamere, nastao je u suradnji s kolegom mu Marinom Franovom, koji je “skrivio” sjajne fotografije.

Stvar prestiža

– Vimeo je stranica tipa videoservisa youtube, no na njoj isključivo profesionalci ostavljaju svoje radove i tutorijale, pa je biti među 19 najboljih stvar prestiža. Svi su profesionalci iz Hrvatske gore, a Petrić je prvi ušao među najbolje – objašnjava Marin priznanje koje su im dali kolege profesionalci, a prema kojima je video na popisu 19 najboljih čak na trećem mjestu. Jučer je pak bio na šestom.

“Magistri kreativnosti”

Svatovski dvojac, koji je zbog priznanja u gradu već dobio nadimak “magistri kreativnosti”, zajedno djeluje samo godinu dana. No prije toga zajedno su radili u medijima, a već su godinama dobri prijatelji.

– Ne želimo reći da smo najbolji svatovski snimatelji. Jednostavno smo izišli iz nekih šablona koje se zanatski provode u snimanju i fotografiranju. Nama je to zabava i umjetnost, a ne zanat – dodaje Kruno, koji je taj klip snimio u osječkoj baroknoj jezgri Tvrđi, u crno-bijeloj tehnici i u Chaplinovu stilu.

– Treba imati hrabrosti staviti Chaplina, ali materijal je bio izvrstan, lokacija sjajna, a mladenci oduševljeni. Inače, u Osijeku dosad nitko nije ponudio takav spoj videa i fotografije, ali pomislili smo, pa to su šokci, kolo, rakija, vidjet ćemo kako će reagirati. I ljudi su nas počeli tražiti – otkriva Marin.

Unatoč drukčijem ”pogledu” na vjenčanje, zadržali su, kažu, klasični oblik svatovskog snimanja jer ”crkva je crkva, matičar je matičar”. No svi su njihovi radovi različiti.

Komentara 8

ZE
zeljka07
11:30 17.07.2010.

Možda ja nisam normalna, ali zar ne bi nama svima trebalo biti drago da netko iz Hrvatske upadne među 19 u svijetu?! Zar uvijek moramo biti jalni, ljubomorni, omalovažavati svaki uspjeh? Fuj! I da nišposla, u pravu si, g. Petrić je suradnik Večernjeg lista, ali da si se potrudila pročitati tekst, vidjela bi to odmah na početku..

IM
Impregniran
13:10 16.07.2010.

Treba biti iskren i reci da se ovdje ne radi ni o kakvom natjecaju, a jos manje o nekakvom iyboru najboljih video uradaka na Vimeo.com servisu, vec o osobnom albumu, odnosno o necemu sto moye napraviti svaki korisnik Vimea. Korisnik:k: http://vimeo.com/user555026/albums je napravio album: http://vimeo.com/album/240444 Radi se o njegovom osobnom izboru. Nema zirija, nema glasovanja, nema profesionalaca ili amatera koji biraju najbolji vjencani video. Ne znam je li ovaj dvojac svjesno obmanuo novinare (koji si nisu dali truda i istrazili o cemu se radi), ili ni te dvije glave nisu uspjele razumjeti nitification da im je video uvrsten u neciji osobni izbor.

KO
kokolo
18:57 15.07.2010.

A kako bi bilo da date link da vidimo taj filmić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije