Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevozio 4000 vozila

Izgorjeli teretni brod s luksuznim automobilima potonuo kod Azora

FILE PHOTO: Ship Felicity Ace burns more than 100 km from the Azores island
Foto: PORTUGUESE NAVY
1/3
01.03.2022.
u 18:48

Joao Mendes Cabecas, kapetan iz najbliže luke na otoku Faialu, rekao je da je brod Felicity Ace s panamskom zastavom potonuo zbog strukturnih problema uzrokovanih požarom i nemirnim morem, u trenutku kada ga se pokušalo odvući.

Izgorjeli teretni brod s tisućama luksuznih automobila potonuo je u utorak kod Azorskog otočja gotovo dva tjedna pošto se zapalio, rekao je predstavnik luke.

Joao Mendes Cabecas, kapetan iz najbliže luke na otoku Faialu, rekao je da je brod Felicity Ace s panamskom zastavom potonuo zbog strukturnih problema uzrokovanih požarom i nemirnim morem, u trenutku kada ga se pokušalo odvući.

"Kada ga se počelo vući... počela je ulaziti voda. Broj je izgubio stabilnost i potonuo", rekao je.

Brod je prevozio 4000 vozila koje je proizveo Volkswagen iz Njemačke u SAD. Požar je izbio 16. veljače. Posada od 22 člana evakuirana je istoga dana.

FILE PHOTO: The ship, Felicity Ace, which was traveling from Emden, Germany, where Volkswagen has a factory, to Davisville, in the U.S. state of Rhode Island, burns more than 100 km from the Azores islands, Portugal, February 18, 2022. Portuguese Navy (Marinha Portuguesa)/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY./File Photo
Foto: PORTUGUESE NAVY

Za sada nije iscurila nafta, ali strahuje se da bi tankovi s gorivom mogli biti oštećeni dok brod bude ležao na dnu Atlantika na dubini od oko 3500 metara.

Volkswagen, koji je prošli tjedan rekao da će štetu na vozilima pokriti osiguranje, potvrdio je da je brod potonuo.

Komentara 1

PE
petdopodne
23:21 01.03.2022.

to se zove biznis, zamislite koliko kosta logistika da se 4000 automobila ukrca na brod , odveze preko oceana, iskrca u luci u americi, zatim treba svih 4000 odvesti do prodajnih mjesta diljem amerike, zatim vreme potrbno da se prodaju,, skladistenje . a gle ovako izgorili, potonuli, osiguranje platilo, - prodano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije