Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uslijedio još jedan

Izdano upozorenje od tsunamija: Potres od 7,5 po Richteru pogodio Filipine

02.12.2023.
u 17:04

Prema EMSC-u epicentar je bio kod otoka Mindanao, na dubini od 63 kilometara

Snažan potres pogodio je u subotu poslijepodne Filipine, jačine 7,5 po Richteru. Prema EMSC-u epicentar je bio kod otoka Mindanao, na dubini od 63 kilometara. Izdan je i alarm zbog opasnosti od tsunamija. "Ovo je bio jako snažan potres. Kuća mi se tresla kao luda", jedan je od komentara na EMSC-u. "Potres me probudio. Činio se da traje vječno. Mogao sam vidjeti strop i zidove kako se tresu u mraku. Najduži i najjači potres kojeg sam ikad osjetio", napisao je netko sa susjednog otoka.

Filipinska seizmološka agencija kaže da bi tsunami mogao pogodio do ponoći po lokalnom vremenu, piše Reuters. Američki sustav upozorenja od tsunamija kako bi valovi mogli biti viši od tri metra na nekim obalnim područjima Filipina. Za sad nema izvještaja o šteti ili o ljudskim žrtvama.  Nakon ovog udara, Filipine je pogodio i naknadni potres, od 6,1 po Richteru. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

PV
prcko.vita
17:22 02.12.2023.

Braćo Filipinci prestanite rušiti cijenu rada u Hrvatskoj, to je grijeh, a onaj ko čini grijeh njega stigne i pokora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije