Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PGS o brodogradnji

Izborni takmaci moraju reći što će učiniti ako privatizacija ne uspije

'19.09.2009., Rijeka - Tanker Verige porinut je u brodogradilistu 3 Maj za narucitelja Uljanik plovidba.  Photo: Goran Kovacic/VLM/PIXSELL'
Goran Kovačić/Pixsell
13.10.2011.
u 15:34

S privatizacijom 3. maja i Kraljevice se odugovlači, a to može izazvati veliku gospodarsku štetu

Predsjednik PGS-a Dario Vasilić pozvao je danas u Rijeci SDP i HDZ da prije izbora, tijekom izborne kampanje, u svojim programima jasno navedu kako će, ako pobijede na izborima, postupiti s brodogradilištima 3. maj i Kraljevica u slučaju da njihova privatizacija ne uspije ili ako se ugovori s novim vlasnikom potpišu, a naknadno se pokažu štetnima.

Za ovu je stranku krivac što brodogradilišta nisu privatizirana hrvatska politika, od 2000. do danas.

– Ako su dosad pripremljeni tek prijedlozi ugovora, to znači da završni pregovori tek slijede, a istodobno iz EU prigovaraju što još uvijek nije potpisan ni jedan privatizacijski ugovor – kazao je Vasilić. Dodao je da je primjetno da se, kad je riječ o privatizaciji škverova, “nikome ni najmanje ne žuri” i takvo je ponašanje nazvao šlamperajem pritom napominjući da se uopće ne razmišlja o posljedicama za poslovanje brodogradilišta, za zaposlene u njima i oko njih, za proračun.

– Ako odugovlačenje ide u korist brodogradilišta i države, onda to podržavamo, no ako nije tako, oštro prosvjedujemo protiv takve neodgovornosti, pogotovo ako se odugovlači radi prebacivanja završetka te delikatne transakcije na tuđa leđa nakon izbora, ne vodeći računa o velikoj gospodarskoj šteti koja može nastati – kazao je Vasilić.

U PGS-u smatraju da se s privatizacijom krenulo u najnepovoljniji trenutak te da bi brodogradilišta trebala ostati u državnom vlasništvu. A ako su se škverovi trebali privatizirati, trebalo je to učiniti, primjerice u 3.maju koji nije “mačak u vreći nego najbolja udavača”, prema modelu koji su predložili radnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije