Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
forum žena

Izborna skupština uz pjesme V. Parun i D. Cesarića

forum (1)
Foto: Ljiljana Risek
1/3
26.11.2010.
u 07:09

Za predsjednicu Foruma žena ponovno je izabrana Ruža Kučar, a tajničke poslove obavljat će Marija Varović

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Lepoglave spojio je ugodno s korisnim te svoju izbornu skupštinu uljepšao – poetsko-glazbenom večeri. Nakon što su esdepeovke u svom programu rada za iduće četverogodišnje razdoblje naglasile da će na sve načine poticati jače uključivanje žena u politiku na lokalnoj razini, intenzivno se pripremati za predstojeće parlamentarne izbore i priređivati obrazovne, kulturne i humanitarne skupove, u nastavku večeri održanoj u Domu kulture, priredile su priredbu pod nazivom "Moj prijatelju, mene više nema".

U povodu nedavne smrti pjesničke heroine Vesne Parun i obilježavanja 30. obljetnice smrti Dobriše Cesarića, njihove pjesme i pjesme drugih hrvatskih pjesnika interpretirali su Katica Veseljak, Josip i Štefica Paljak, Marija Varović, Josip Podsečki, Ana Vresk i Olja Gregur. Uz učenika Dorijana Varovića, na gitari je svirao i starogradske pjesme pjevao Vlado Hehet, a nostalgično raspoloženje pobudili su i videospotovi starih skladbi. Stihovi pjesama Ti koja imaš nevinije ruke, Zahvalnost, Manifest ljubavi, Slap, Voćka poslije kiše i mnogi drugih pobudile su emocije, pa su mnogi posjetitelji zajedno s čitačima ispod glasa šaputali poznate verse. Tom priredbom žene su ujedno obilježile i Mjesec knjige u Lepoglavi.

Članice Foruma žena izabrale su i svoje vodstvo u idućem mandatu. Dužnost predsjednice ponovno će obnašati Ruža Kučar, njene su zamjenice Vesna Lončar i Danica Očuršćak, a tajnički poslovi povjereni su Mariji Varović. Lepoglavski Forum žena ubraja se u red iznimno aktivnih, a to potvrđuje i podatak da za mlađe i starije žene organizira sportsku rekreaciju dvaput tjedno, a redovito se uključuje u sve društvene, kulturne, sportske i druge priredbe u svom kraju.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije