Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostovci u Osijeku

Petrov: Potrošit ćemo dva milijuna kuna u kampanji

Most
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
16.08.2016.
u 16:03

Nismo digli kredit za kampanju, kao prošli put, koristit ćemo samo financijska sredstva koja su osigurana u državnom proračunu. Mogu izraziti žaljenje što ni SDP ni HDZ nisu bili spremni spustiti taj iznos za financiranje političkih stranaka zadnjih sedam mjeseci. Za razliku od njih, mi ćemo koristiti samo ta sredstva – kazao je Petrov

Dva milijuna kuna potrošit će Most nezavisnih lista, procjenjuje Božo Petrov, u predizbornoj kampanji.

- Nismo digli kredit za kampanju, kao prošli put, koristit ćemo samo financijska sredstva koja su osigurana u državnom proračunu. Mogu izraziti žaljenje što ni SDP ni HDZ nisu bili spremni spustiti taj iznos za financiranje političkih stranaka zadnjih sedam mjeseci. Za razliku od njih, mi ćemo koristiti samo ta sredstva – kazao je Petrov u utorak u Osijeku.

Na upit novinara da pojasni ideju o oduzimanju imovine osobama protiv koji se vodi kazneni postupak, dakle prije pravomoćne presude, kazao je kako to dijelom izvučeno iz konteksta.

- Neće se tek tako oduzimati imovina, već u slučajevima kada postoje čvrsti dokazi. Ne može se prejudicirati hoće li netko biti osuđen, no išlo se u smjeru da se napravi jači pritisak na organe koji navodno provode zakone. Znamo koliko traje sudski proces, koliko često se probiju mjere, koliko puta se dokazi uzmu loše. Ne bih rekao da su to samo slučajnosti i traljavo odrađeno, u nekim situacijama sigurno postoji namjera – pojasnio je Petrov.

Isto tako, na listama se, stava je, ne bi trebali naći ljudi pod optužnicama te bi u tom pogledu trebalo mijenjati zakon.

- Nama nije prihvatljivo da osobe koje žele javno djelovati budu optuženi od iste te države za bilo koje djelo. Zalažemo se od početka da se podignu politički standardi - izjavio je.

Petrov očekuje 11. rujna "barem isti broj zastupnika".

- Vjerujem da su se građanima nakon 20 godina otvorile oči i da vide kako SDP i HDZ djeluju koordinirano, da su oni napravili sustav koji je funkcionirao za njihove interne potrebe, ne za potrebe građana. Vidjelo se to i u njihovom zajedničkom nastupu na debati – zaključio je Petrov.

>> 'I dalje ćemo mijenjati sustav što ga je stvorio maligni duopol HDZ-a i SDP-a'

Komentara 13

UZ
uzor10
17:28 16.08.2016.

Yugoslovencino moj glas nikad nećeš dobiti.lazove

DU
Deleted user
16:14 16.08.2016.

čuj koristit će sredstva iz državnog proračuna. zašto mi porezni obveznici moramo plaćati to njihovo preseravanje? pa imaju oni svoje članove nek plaćaju sami te reklame po TV, plakate, predizborne skupove. kakve koristi mi imamo od toga. dajte siromašnima te novce. koja smijurija od države

Avatar kravata
kravata
18:59 16.08.2016.

da bi vam vjerovali ovijerite kod javnog biljeznika da i on zaradi i plati porez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije