Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB O DEBATI

Vulin: Ne dopustimo da nam poljoprivrednu politiku vode iz Metkovića ili Zagreba

vulin i šišljagić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
14.08.2016.
u 14:16

Vulin je rekao da se u dva sata debate o poljoprivrednoj politici raspravljalo jednu minutu

- Bolest kvrgave kože kod goveda će nakon brojnih prethodnih problema biti završni udarac za brojne farme i obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Slavoniji, poručili su čelnici HDSSB-a na današnjoj konferenciji za novinare. Prema riječima predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina ova bolest će, koja se nije još pojavila u Hrvatskoj ali se nalazi u neposrednom susjedstvu, ostaviti velike posljedice na domaću proizvodnju. Mišljenja i da će preventivno cijepljenje protiv ove bolesti, koje je započelo prošloga tjedna u pet hrvatskih županija, rezultirati zapravo velikom štetom jer proizvođači neće moći plasirati robu prvih 28 dana nakon cijepljenja kao i da će nakon toga njena cijena biti znatno niža na tržištu.

- U Hrvatskoj je 2003. godine bilo 65 tisuća farmi muznih krava, a danas ih nema niti osam tisuća. Najviše zato što država i sve dosadašnje Vlade nisu štitile domaću proizvodnju i dopuštale su niske otkupne cijene, pa farme propadaju zbog neodržive proizvodnje, rekao je Vulin.

Prokomentirao je i tv debatu predsjednika SDP-a i HDZ-a, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, rekavši kako se u dva sata debate o poljoprivrednoj politici raspravljalo jednu minutu.

- To samo govori koliko je lijevima i desnima stalo do poljoprivrede i ovoga područja. Preuzmimo stvari u svoje ruke, ne dopustimo da nam poljoprivrednu politiku vode iz Metkovića ili Zagreba, kako ovo područje jednoga dana ne bi opustjelo, rekao je Vulin. Novinarima se obratio i župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić rekavši kako je Ministarstvo poljoprivrede rješavanju pojave bolesti kvrgave kože kod goveda pristupilo selektivno.

- Preventivno cijepljenje počelo je 8. kolovoza u pet županija od kojih su tri u Slavoniji, dok se u ostatku Hrvatske goveda trebaju cijepiti do 30. rujna.Ministarstvo nije donijelo potrebne odluke o tome kako nadoknaditi štetu koju će obiteljska gospodarstva imati, jer nakon provedenog cijepljenja goveda, nastupa poseban režim prometa i plasmana mesnih i mliječnih proizvoda na tržište, a ta goveda i njihovi proizvodi se ne mogu izvoziti na tržište EU, rekao je Šišljagić.

>> Vulin: S Glavaša je skinuta stigma. Pupovac: Žrtve su u drugom planu

Komentara 6

IC
ICCO
21:23 14.08.2016.

Vulin ne razlikuje traktor od kombajna niti pšenicu od zobi, Sumnjam da uopće zna kako nastaje kruh.

Avatar Azriel
Azriel
19:17 14.08.2016.

Frankie, isto sam i ja pomislio, A onda sam pročitao tekst. To je Vulin iz HDSSB-A. Isplati se nekad nešto i pročitati. Probaj nije opasno po život :)

RA
radekbrod
20:16 14.08.2016.

vidim koliko se razumije u poljoprivredu kad misli da se samo u slavonici poljoprivrednici svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije