Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U VIROVITICI

Izbodena psihijatrica je operirana, stanje joj je stabilno. Oglasila se i policija

Virovitica: Pacijentica u nožem izbola poznatu psihijatricu Elviru Koić
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/8
29.01.2023.
u 10:32

Napadačica je uhićena, a na upit je li i ona zaprimljena u bolnicu, ravnatelj Blažević nam je rekao kako nije hospitalizirana

Poznata psihijatrica Elvira Koić, koju je nožem izbola pacijentica u subotu oko 17 sati u njezinoj privatnoj ordinaciji u Virovitici, operirana je iste večeri i njezino je zdravstveno stanje stabilno.

- Doktorica je dobro, operacija je dobro prošla. Zadobila je više ozljeda, ali niti jedna nije bila opasna po život. Sreća u nesreći je da je njezina privatna ordinacija gotovo na samom ulazu u bolnicu pa smo brzo odreagirali - rekao nam je Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica.

Policija ni danas ne iznosi više detalja, zbog osjetljive prirode slučaja i povjerljivog odnosa liječnice i pacijentice.

- U subotu oko 17,15 sati u Virovitici utvrđeno je da od strane 37-godišnjakinje došlo do napada nožem na 58-godišnjakinju, liječničkim pregledom utvrđeno je da su nastupile teške tjelesne ozljede te je 58-godišnjakinji pružena pomoć u Općoj bolnici u Virovitici. Policijski službenici su na mjestu događaja uz uporabu sredstava prisile uhitili 37-godišnjakinju, te je u tijeku provođenje kriminalističkog istraživanja. Daljnji rad u kazneno procesnom postupku je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru - izvijestila je danas PU virovitičko-podravska.

Podsjetimo, napad 37-godišnje pacijentice nožem na liječnicu trajao je pola sata, a policiju su alarmirali susjedi koji su čuli buku i naslutili da se nešto loše događa u ordinaciji dr. Koić. Napadačica je uhićena, a na upit je li i ona zaprimljena u bolnicu, ravnatelj Blažević nam je rekao kako nije hospitalizirana. Slučaj dalje vodi Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, a za pretpostaviti je da će ju se teretiti za pokušaj ubojstva.

Kako se navodi u njezinom životopisu na stranicama Nakladne kuće Verbum, 57-godišnja Elvira Koić rođena je u slavonskoj Orahovici, kraj koje je u Čačincima provela djetinjstvo. Studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu. Nakon Domovinskog rata, radila je u obiteljskoj medicini, a potom specijalizirala psihijatriju na KBC Rebro u Zagrebu.

Kao psihijatar opće prakse u Općoj bolnici u Virovitici postala je primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici. Aktivni je član različitih stručnih liječničkih društava i udruga civilnog društva, a voditelj je Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS). Voditeljica je odjela za socijalnu psihijatriju u neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači, a vodi i svoju privatnu ordinaciju u Virovitici.

Istaknula se u radu s hrvatskim braniteljima oboljelima od PTSP-a.

VIDEO Jurio BMW-om pa se zabio u autobusnu stanicu, troje ljudi ozlijedio

Ključne riječi

Komentara 2

LO
lojtra1
12:10 29.01.2023.

Kakve veze ima policija pri istrazi pokusaja ubojstva s "povjerljivim odnosom liječnice i pacijentice"?

DU
Deleted user
14:11 29.01.2023.

Kakva je ona psihijatrica i koga može liječiti kad nije mogla pretpostaviti što joj se sprema ,a to je osnovni cilj njenog poziva !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije