Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novinarka dobila otkaz

Izbjeglica kojeg je srušila mađarska novinarka traži pomoć premijera Španjolske

izbjeglice Petra Lazslo
Foto: Youtube Screenshot
19.12.2015.
u 08:36

Osama Abdul Mohsen, koji je bio nogometni trener u Siriji prije rata, došao je u Španjolsku 17. rujna kako bi počeo novi život radeći u Nacionalom centru za obuku trenera smještenom u Getafeu.

Sirijski izbjeglica Osama Abdul Mohsen, kojem je mađarska novinarka u rujnu podmetnula nogu dok je bježao pred policijom, i koji sada živi u Španjolskoj, poslao je pismo španjolskom premijeru Marianu Rajoyu u kojem traži da mu pomogne prebaciti iz Turske njegovu suprugu i dvoje djece jer im španjolsko veleposlanstvo u Ankari nije odobrilo ulazak u zemlju, a njemu se ne javlja na telefonske pozive.

Premda je zahvalio što mu je dopušten boravak u Getafeu, južnom predgrađu Madrida, zajedno s dvojicom sinova, ističe da se španjolsko veleposlanstvo u glavnom gradu Turske loše odnosi prema njemu, odnosno ne odgovara mu na pozive i pisma.

"Moj sin Zaid plače svake noći jer želi vidjeti majku koju nije vidio dvije godine. Molim vas i preklinjem kao ljudsko biće da naložite izdavanje vize mojoj obitelji kako bi smo blagdane mogli provesti zajedno“, piše u pismu španjolskom premijeru kojeg u nedjelju čekaju parlamentarni izbori.

Osama Abdul Mohsen, koji je bio nogometni trener u Siriji prije rata, došao je u Španjolsku 17. rujna kako bi počeo novi život radeći u Nacionalom centru za obuku trenera smještenom u Getafeu. U Madrid je doputovao iz Muenchena zajedno sa 7-godišnjim sinom Zaidom i 18-godišnjim sinom Mohammadom.

Mohsen je 8. rujna, sa Zaidom u naručju, bježao pred kordonom mađarske policije na granici sa Srbijom kada ga je mađarska novinarka Petra László saplela nogom nakon čega je pao. Snimka je obišla svijet, a novinarka dobila otkaz.

>>Mađarska snimateljica tužit će Facebook i izbjeglicu kojem je podmetnula nogu

Komentara 15

NE
Nemanadimak
09:12 19.12.2015.

Sto sirite lazi? Madjarska novinarka je primljena natrag na posao i isplacena joj je odsteta. A za ovog kvazi trenera se ispostavilo da je terorista i da je sudjelovao u teroristickim akcijama. Pravo je cudo da jos nije protjerani z Spanjolske.

LO
lojtra1
10:04 19.12.2015.

Tek je došao u Španjolsku i već piše izravno premijeru. Ne zanima njega kako je drugim Španjolcima nego "samo" želi riješiti svoj slučaj izravno se obraćajući najvišem tijelu u državi preskačući sve ostale. I ljude i norme.

SA
samuraj
09:49 19.12.2015.

Neka se sa sinovima pridruži ženi u Turskoj, siguran sam da mu za to nitko ne bi radio probleme. Krenuo majstor na takav put bez žene ali je zato poveo djecu ili bolje rečeno ,, ulaznice,,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije