Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strah na trajektu

Izbjegli havariju: More ih je valjalo, vozila se nabijala jedno na drugo

marko polo (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/4
01.11.2012.
u 15:54

Petoro putnika zatražilo je liječničku pomoć. Pušteni su kućama, nitko nije ozbiljnije ozlijeđen

Brojna vozila su oštećena, a čak pet putnika s Jadrolinijinog trajekta Marco Polo zatražilo je liječničku pomoć nakon što su se u četvrtak ujutro iskrcali u splitskoj luci. Olujno nevrijeme i visoki valovi poigravali su se s trajektom koji je na redovitoj liniji Ancona-Split isplovio u srijedu.

Kako doznajemo, more ih je 'valjalo', a vozila su se doslovce nabijala jedno na drugo, ali srećom, nitko od putnika nije ozbiljnije ozlijeđen.

Na trajektu je bilo 700 putnika i stotinjak vozila. Nakon uplovljavanja u Split s tri sata zakašnjenja, oko 10 sati i 30 minuta započeo je očevid kojeg provode djelatnici Lučke kapetanije. Prema neslužbenim informacijama, oštećeno je 30-ak vozila. Na očevidu su i djelatnici osiguravajućeg društva.

Marco Polo se prije tri godine nasukao na otok Sit. Srećom, ovoga je puta teža havarija izbjegnuta.

>> Jugo od 133 km/h rušilo stabla, poplavljena mjesta uz obalu

 

Komentara 14

DK
dkatica2
18:01 01.11.2012.

Jadransko more nekad zna biti opasnije od Atlatnika i Pacifika .

DU
Deleted user
18:12 01.11.2012.

Jedino objašnjenje je da je barba imao neki deal sa splitskim autolimarima!? Za isplovit preko Jadrana znajući prognozu orkansko jugo i more 5 na 6 treba imati c***s ki lubenice.Na Visu je noćas puhalo 133 km/h jugo i mogu samo zamisliti kako je izgledao taj hodočasnički rodeo posred Jadrana kad je bilo "Drž te gaće!" i posada i putnici. Jadni Talijani išli na hodočašće u Međugorje, a mogli su već vidit svog Boga i na pol puta...

TM
tom milles
16:16 01.11.2012.

Svi su na nadolazeće nevrijeme bili upozoreni putem meteoroloških službi stoga nije jasno zašto su u te kritične dane išli na more kao i u cestovni promet..!?..Dobro je slušati vremenske prognoze i prilagođavati njima neke svoje postupke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije