Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA WHATSAPP

Isključeni HDZ-ovci pisali EPP-u: Pošteni smo obiteljski ljudi, a stranka provodi totalitarne metode

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
20.11.2019.
u 15:05

Mi nismo političari, nego smo obični članovi HDZ-a koji imaju svoj stav i mišljenje o aktualnim političkim događanjima, visoko smo obrazovani, slobodnomisleći intelektualci i domoljubi kojima nitko ne treba stavljati u usta što trebaju misliti i govoriti!, navode

Kongres Europske pučke stranke iskoristili su i nezadovoljni HDZ-ovci koji su zbog tzv. 'afere WhatsApp' okrivljeni za govor mržnje. U otvorenom pismu 'predstavnicima stranaka iz političke obitelji EPP-a' navode kako HDZ trenutno koristi totalitarne i nedemokratske metode za obračun s neistomišljenicima te da se 'sporna „čistka“ odrađena brzopotezno, podsjećajući na procese iz minulih vremena totalitarnih režima novije hrvatske i svjetske povijesti, što je nečuveno!'. 

"Mi nismo političari, nego smo obični članovi HDZ-a koji imaju svoj stav i mišljenje o aktualnim političkim događanjima, visoko smo obrazovani, slobodnomisleći intelektualci i domoljubi kojima nitko ne treba stavljati u usta što trebaju misliti i govoriti! Pa bio taj predsjednik ili glavni tajnik HDZ-a, nitko nam ne može nametati svoje mišljenje, a još manje ima pravo nametati svoj svjetonazor, suprotan našemu konzervativnom, demokršćanskom svjetonazoru na kojem je naša stranka utemeljena! Dakle, mi smo obiteljski i poslovni ljudi, a odvajali smo i od posla i od obitelji da svoje domoljublje, stručno znanje i vještine te svoj intelekt stavimo u službu poboljšanja rada stranke i za bolju budućnost svima nama u Hrvatskoj doprinoseći konstruktivnim prijedlozima, zahtjevima i konstruktivnom kritikom aktualnome vodstvu. Naš je doprinos “honoriran” ekspresnim pokušajem izbacivanja iz stranke, umjesto uvažavanja i implementiranja istih od strane aktualnoga vodstva stranke", naovde u pismu.

"Ovime smo vas željeli informirati o činjeničnom stanju stvari u „WhatsApp aferi“ koja se povlači po hrvatskim medijima ovih dana, a od vas ne očekujemo nikakvu “intervenciju” mi ćemo se sami izboriti za demokratizaciju našeg HDZ-a. Ovime želimo također svekoliku hrvatsku javnost i naše članove ohrabriti na iznošenje mišljenja, ideja i stavova te na osudu ove totalitarne procedure Časnog suda HDZ-a prema kojoj smo danas bili osuđeni mi, a sutra bi tako mogao i bilo tko od vas! Stoga, sukladno vladavini prava kao ustavnoj vrednoti Europske Unije takve totalitarne i nedemokratske metode nikako ne smiju postati način političkoga djelovanja u slobodnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj!", zaključuju Anita Prka Đurašić, Miro Boras, Vedran Černy, Ante Jelčić, Vlado Kolak, Božo Medić, Krasnodar Raguž i Ante Šimunović.

Ključne riječi

Komentara 21

PR
Princeza
15:18 20.11.2019.

Sad je kasni. Sto nisu mislili glavom kad su vrijedjali.

LU
Lui
15:46 20.11.2019.

Politička stranka je dobrovoljno udruženje građana.. ako se ne slažete s vrijednostima i ciljevima, lijepo se ogradite od zajednice i sve pet. Ovakav način komunikacije samo govori o vama

IV
IvoDivo
15:36 20.11.2019.

Takav velebni skup u Hrvatskoj a vi nas maltretirate sa izgubljenim marginalcima. Na žalost to je slika naših komunjarskih medija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije