Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve ih je manje

Iz Registra karlovačkog Udruženja u godini 'nestao 71 obrt

obrtnici
Dominik Grgurić/Pixsell
15.04.2013.
u 16:50

Najviše priznanje, Statuu Udruženja obrtnika dobio je Ivan Petrunić, zlatne plakete uraru Ivanu Kralju i prijevozniku Vladi Cunjku

Usprkos svečarskoj atnosferi i dodjeli priznanja zaslužnima, sjednica Skupštine Udruženja obrtnika grada Karlovca protekla je u znaku krize.

 –Iza nas je iznimno teška godina za obrtništvo. Možda i najteže koju pamtimo. U 2012. godini odjavljen je 161 obrt, a registrirano ih je tek 90. Dakle, krajem prošle godine, u Obrtnom registru Udruženja obrtnika grada karlovca je 71 obrt manje. Nažalost to je dokaz kako se negativni trend nastavlja i traje još od 2005. godine – rekao je Davor Vinski predsjednik karlovačkog Udruženja obrtnika.

 Bez gubitaka

 Skupštinarima je predočen i godišnji obračun za prošlu godinu. Prema riječima tajnika Miroslava Seljana godina je okončana na pozitivnoj nuli, što je, obzirom na gospodarsko okruženje izniman uspjeh. Seljan je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se prebrodi krizna godina i da ova obrtnička asocijacija ne završi u gubicima.

 Među onima koji su zaslužni za preživljavanje karlovačkog obrtništva izdvojen je i gradonačelnik Jelić. No, usprkos toga, Jelić i njegova zamjenica Marina Kolaković dobili su i niz kritika. Najkonkretniji je bio Josip Skradski koji je dao i nekolikio argumentiranih prijedloga kako bi gradske tvrtke i gradska administracija mogli konkretnije pomoći obrtnicima.

 Ivan Petrunić uputio je kritike i nekim državnim institucijama zbog odnosa prema obrtnicima. Posebno je u negativnom kontekstu izdvojio inspekcijske službe i Poreznu upravu.

 Nakon razgovora o problemima obrtnici su u ležernijoj atmosferi podjelili priznanja najzaslužnijima.

 Za posebne zasluge i uspjehe vezane uz obrtništvo priznanja su dobili Ignac Špehar krojač u mirovini, postolar Dragutin Marković, pekar Šućuri Martinaj i ugostitelj Ivan Srakovčić. Zlatne plakete Udruženaj uručene su uraru Ivanu kralju i prijevozniku Vladi Cunjku.

 Zahvala i Riječanima

 Najviše proznanje statuu dobio je Ivan Petrunić vlasnik obrta za instalaciju grijanja i plina. Karlovački obrtnici priznanje su dodjelili i gradonačelniku Jeliću, te predsejdniku Udruženja obrtnika Rijeke Zvonku Jurkoviću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije