Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko srce

Iz Karlovca za Županju za 120 maturantica stigle haljina, cipele...

haljine
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
03.06.2014.
u 12:40

Inicijativu je pokrenula 22-godišnja Karlovčanka Ana Gorišek, koja je željela donirati dvije haljine i dva para cipela, a onda je sve krenulo...

U Foto studiju Anđela redovito fotografiramo maturantice, pa sam se sjetila i onih u Slavoniji. Bez obzira na sve što su proživjele i one žele zablistati na svojoj maturalnoj večeri. Tako sam htjela donirati svoje dvije haljine i dva para cipela. Ostavila sam poruku putem facea, a onda je sve krenulo. Skupilo se oko 120 haljina, cipela... – priča 22-godišnja Karlovčanka Ana Gorišek.

Podrška dizajnera

Otišla je put Županje odvesti zadnju pošiljku. Zahvaljujući njezinoj inicijativi maturantice tri tamošnje srednje škole zablistat će u kreacijama koje potpisuju Matija Vujica, LEI LOU by Alex Dojčinović, Teo Perić za Mak, Hippy Garden, Twins by Begović & Štimac, Sona Lamut, Boudoir, ELFS, Zigman, Boris Pavlin, Ivan Alduk, Linea Exclusive, Yuniku, Ivana Tomić, Nebo, EnvyRoom, Lokomotiva, NOHAA, Igor Dobranić, Manuel Maligac, Aleksandar Žarevac, Zoran Aragović, Lukabu, Studio Gray, Vedrana Mastela, Valinea Vinger i Andreja Anić.

Kada je doznala za Aninu inicijativu Branka Ilakovac iz Fashion Incubatora pozvala je i hrvatske modne dizajnere da doniraju haljine i cipele, što su oduševljeno prihvatili. Martina Vincer sa ostalim frizerima pobrinut će se isto za besprijekoran izgled maturantica, a Grazia za šminku.

Uključili su se i mnogi građani diljem Hrvatske, mame, koje su donirale haljine svojih kćeri, maturantice koje su upravo proslavile svoju završnu večer i sada žele razveseliti nekog drugog. Veliku podršku u provedbi Ani su pružili i dečki iz Tamburaškog sastava Rečićki Sokoli, koji su je nebrojeno puta vozili u Zagreb, Osijek i odradili sve što je bilo potrebno.

Zahvala svima

– Nisam očekivala ovakav odaziv i zahvaljujem svima koji su se uključili. Sve ono što ostane, donirat ćemo maturanticama u BiH. Ne znam još kako će sve završiti. Svjesna sam jedino da je učenicama u Županji jako teško i da sigurno trenutačno imaju važnijih problema u svojim životima.

Samo ih želim upoznati i popiti s njima kavu – poručuje naša sugovornica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije