Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ

Bizarna krađa u Slavonskom Brodu: Iz dvorišta kuće ukradeno 150 papiga

Vinkovic: Papige tigrice popularni su ku?ni ljubimci
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/5
20.05.2023.
u 19:17

Nesvakidašnja krađa dogodila se obitelji iz Slavonije. Ukradeno im je 150 papiga, a prouzrokovana materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.

Obitelji Opačak iz Slavonskog Broda ukradeno je čak 150 papiga. Nepoznati lopovi preskočili su ogradu i iz dva boksa u njihovom dvorištu, otuđili oko 150, većinom odraslih, papiga. Problem je taj što mlade papige sada nema tko hraniti što će pak dovesti do velikih gubitaka. "Svakodnevno jedan ili dva uginu i ovaj zvuk što čujete od njih, to je dozivanje, traže hranu, to nije njihovo standardno glasanje", navodi Marijan Opačak, vlasnik ukradenih papiga i uzgajivač.

Trenutačna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, ali zbog te krađe ugrožen je i daljnji uzgoj. "Sad je tek prvo leglo, početak sezone za ovu godinu sam ja završio što se tiče uzgoja tigrica", rekao je Opačak za HRT. Cijeli slučaj prijavio je policiji, ali oni ga, isprva, kako kaže Opačak, nisu ozbiljno shvatili.

POVEZANI ČLANCI:

"Kriminalističko istraživanje je u tijeku u sklopu kojeg policijski službenici utvrđuju važne činjenice i okolnosti ovoga događaja", rekla je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić."Volio bih da se vrate odrasle tigrice, mame i tate, veća je šansa da ovi mladi prežive. Tu se ne radi o nikakvoj financijskoj odšteti, nego što je to žalosno gledati kako oni ugibaju", istaknuo je Opačak.

VIDEO: Vozio s papigom na ruci

Komentara 3

LA
lajh1985
04:00 21.05.2023.

Odmah bi on nekoliko tisuca eura za 150 tigrica. Na njuskalu prodaju po 10

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije