Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR Srbijanski autobus, star tek dvije godine, izgorio na Ličkoj magistrali

Iz buktinje spašeno svih deset putnika

28.02.2009.
u 08:22

KAPELA KORENIČKA , KORENICA - Danas u 4.45 sati u Koreničkoj Kapeli na Ličkoj magistrali (D1) posve je izgorio srbijanski autobus na kat Setra, tvrtke Autobanat iz Zrenjanina. U autobusu se nalazilo deset putnika iz Srbije, koji su Hrvatsku napustili krajem Domovinskog rata, a koji redovno dolaze obići svoje kuće i posjede u Hrvatskoj.

- Dok sam primijetio vatru na zadnjem dijelu autobusa odmah sam stao, ali nije se moglo pomoći. Glavno je da se spasilo svih deset putnika. Uz pomoć dva-tri putnika izvukli smo i sedam torba. Putnici su nastavili dalje prema Zadru drugim autobusom - izjavio je Rajko Jurošević (38) vidno potresen vozač autobusa tvrtke Autobanat Zrenjanin.

Jurošević s kolegom vozačem često putuje na ovoj redovnoj liniji iz Zrenjanina preko Beograda, Gline, Korenice u Zadar i nikada mu se nešto slično u vozačkoj karijeri nije dogodilo.

Nema ozlijeđenih
- Svi su putnici spavali, a plamen je ‘tukao’. Pucala su stakla, bilo je kao u paklu. Dva su putnika bila s nama, a ostalih osam na katu. Kad smo stali odmah smo počeli buditi putnike, što nam je uspjelo. Na svu sreću putnici su bili prisebni, nisu paničarili i svi su prošli neozlijeđeni. Pokušali smo ugasiti vatru našim aparatima, ali nije išlo. Vatrogasci su brzo stigli, ali je autobus za svega nekoliko minuta izgorio - prepričava događaj vozač Jurošević.

Na mjesto tragedije brzo su stigli pripadnici Javne vatrogasne profesionalne postrojbe iz Korenice s navalnim vozilom. Oni su pjenom i vodom gasili vatru, ali nije se mogla ugasiti.

Zdravko Kukuruzović i Dražen Draženović, korenički vatrogasci koji su kontrolirali ostatke autobusa i povremeno ga polijevali pjenom da se vatra ne bi razbuktala kažu da je plamen tako brzo gutao autobus da nisu stigli to niti fotaparatom snimiti.

Putovali u Zadar
Autobus je s putnicima iz Zrenjanina prema Zadru krenuo u 19 sati dan ranije, bio je bio star svega dvije godine, ima garanciju i osiguranje. Prisebni vozač Jurošević uspio je zaustaviti autobus na desnoj strani ceste, tik do snijega koga ima još pola metra u selu Korenička Kapela.

Za vrijeme gašenja požara neko je vrijeme promet bio obustavljen, a kasnije se odvijao jednim trakom. Policija zasad sumnja da je riječ o samozapaljenju, a protupožarni inspketor je uzorke zapaljenog autobusa poslao u Zagreb na analizu.


I lani planuo novi autobus Setra

Prošlog ljeta na autocesti kod Bosiljeva izgorio još jedan autobus marke Setra. Autobus je bio star samo godinu dana i u vlasništvu tvrtke Samoborček iz Samobora. Nakon požara na srbijanskoj Setri s pravom se treba zapitati što se događa s autobusima te ugledne tvrtke. Stoga će biti zanimljivi rezultati vještačenja na uzorcima zapaljenog autobusa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije