Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Baldasar:

'Milanović ne okuplja ljude već ih razdvaja.Teško je s takvim čovjekom funkcionirati'

ivo baldasar
Foto: Mreža TV
1/2
11.02.2016.
u 22:35

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar gostujući u emisiji Pravi put priznao je da bi u SDP-u ponovo volio vidjeti Linića, Kolarić, Holy i Josipovića

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar večeras je gostovao u emisiji Pravi kut na Mreža TV-u. Tijekom emisije Baldasar se osvrnuo na brojne aktualno političke teme među kojima su i unutarstranački izbori u SDP-u te skandal oko ministra Hasanbegovića.

-Hasanbegović je izvrgnut velikim napadima, nije mu lako, ali sam je sebi kriv- rekao je Ivo Baldasar o slučaju novog ministra kulture i dodao kako se ministar odmah trebao ograditi od svega što mu se stavlja na teret. Svojim postupkom, smatra Baldasar, Hasanbegović je doveo u nezgodnu poziciju cijelu Hrvatsku. 

Iako se sa predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem ne slaže oko mnogih stvari, Baldasar priznaje da dijele isto mišljenje kad je u pitanju slučaj Hasanbegović.

 -Slažemo se oko problematike Zlatka Hasanbegovića, ujedinio nas je, jer i ja mislim da je ministar nanio veliku štetu Hrvatskoj- kazao Baldasar za Mrežu TV.

Govoreći o stanju unutar SDP-a prije unutarstranačkih izbora Baldasar je kazao da prljava kampanja u stranci još nije počela. 

-Onaj najprljaviji dio možda će i izostati jer još uvijek se držimo u nekim pristojnim granicama- kazao je splitski gradonačelnik koji će na izborima unutar stranke podržati Milanovićevog protivnika, Zlatka Komadinu

Baldasar smatra da se SDP mora vratiti nekim starijim korijenima socijaldemokracije poput zaštite radničkih prava na čemu je Milanović pokušao raditi u posljednjoj fazi mandata. Dodao je i da bi volio kad bi se u stranku vratili neki koji su iz stranke otišli ili su izbačeni. 

-Ljudi se trebaju pomiriti i međusobno si oprostiti. Ja sam glasovao za izbacivanje Slavka Linića iz SDP-a, ali kontaktirao sam ga i volio bih ga ponovno vidjeti u stranci. I njega, i Kolarić i Holy, pa i Josipovića- priznao je Baldasar koji nije krio svoje nezadovoljstvo aktualnim predsjednikom stranke. 

-Zoran Milanović je osoba koja nema principijelne kriterije, on ima personalizirane kriterije. On je osoba koja ne okuplja ljude već ih razdvaja i vrlo je teško s takvim čovjekom funkcionirati jer nikad ne znate na čemu ste- kazao je Baldasar koji smatra da Milanović strankom vlada kao kralj jer mu je to omogućio Statut stranke

-Nužno je promijeniti Statut jer on Milanoviću omogućava prezidencijalne ovlasti- zaključio je Baldasar. 

>>Ivo Baldasar podupire Komadinu za čelnika SDP-a

>>Baldasar traži da Split podigne stopu prireza s 10 na 15 posto

Komentara 14

MA
marsovac
23:11 11.02.2016.

jos uvijek ta crvena pokvarenost pljuje po Hrvatskoj i Hrvatima. Stalno ustase, ustase, fasisti nevijerovatno koliko su prokletstvo. Oni nisu nikakvi hrvati niti su bili, oni su za partiju, nerad, djabaluk, bratstvo i jedinstvo sa svima samo ne za Hrvatsku i Hrvata.

DU
Deleted user
22:46 11.02.2016.

Opet davite s opskurnim pojedincima iz partije. Oni su bivši...oni su nikad više...

AN
anihani
23:47 11.02.2016.

gospodine Baldasar ratujte vi sa neuracunljivom osobom ,on nas vise ne zanima ,,on je ili psihopat ili nesto uzima ,,normalan covjek nema takvo ponasanje u civilnom svijetu ,,,,ali vas molim pustite nas sa njim na miru ,,,i svi ove nerede sto nas ovih dana prate i sve ruzne slike sto se salju u svijet dolazi od komunista ,koji siluju Hrvatski narod i demokraciju dostojnu covjeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije