Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije u Srbiji

Ivica Dačić o rehabilitaciji Draže Mihailovića: Odluka suda je sramotna

Ivica Dačić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
14.05.2015.
u 22:09

Odluku je kritizirao i srbijanski ministar policije Stefanović rekavši da je "osobno, kao potomak partizana, nezadovoljan".

Odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitiranju četničkog vođe Draže Mihailovića, koja je objavljena upravo u danima kada cijeli svijet slavi 70 godina pobjede nad fašizmom, sramotna je. Ne pridonosi pomirenju i istini, već samo produbljuje podjele, priopćio je srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

Svijet se danas suočava s pokušajem revizije povijesti i relativizacije pobjeda i poraza, zločina i kazni, no odluke suda ne mogu poništiti povijest, dodaje Dačić.

"Viši sud u Beogradu trebalo bi podsjetiti da su, prije 70 godina, 14. svibnja 1945., na isti dan kada je on donio sramotnu odluku o rehabilitaciji, engleski vojnici u Italiji i Austriji zarobili gotovo 30.000 ustaša i četnika i predali ih jugoslavenskim partizanima. Samo taj podatak jasno govori o tome tko su bili saveznici, a tko neprijatelji", piše u Dačićevu priopćenju.

Odluku je kritizirao i srbijanski ministar policije Stefanović rekavši da je "osobno, kao potomak partizana, nezadovoljan". 

>> 'Presuda ne može izbrisati zlodjela četničkog pokreta' 

>> Miljenić usporedio Mihailovića s Hitlerom i Mussolinijem

>>Hrvatska mora ovoj i ovakvoj Srbiji staviti veto na ulazak u EU

Komentara 102

Avatar docCL
docCL
22:44 14.05.2015.

Uobicajne bizantinske igre serva. Predsjednik cetnicki vojvoda, savjetnik mu odvjetnik od Draze, a ministar u vladi pocetnika ima kontra stav. Jadno da jadnije ne moze biti. Dacic po malo uvlaci i Ustase u igru i na kraju ce opet biti Hrvati genocidni.500 godina pod Turcima i zbogom pameti.

DU
Deleted user
22:49 14.05.2015.

Super, riješili problem korištenja srpskih udžbenika u Vukovaru. Ministarstvo prosvjete mora trenutno reagirati, a Pupovac nek se žali Nikoliću i UN-u koliko hoće. Nitko te ne može zeznit ko ti sam ili netko tvoj ...

ĆA
ćaćaća
22:32 14.05.2015.

koja dvojaka politika komunista i četnika..zapravo ista ekipa koja izlazi u javnost s različitim izjavama onda kad im paše jedno odnosno drugo..tu ekipu smo najbolje upoznali kad su zajedno kokarda i zvijezda zagreljene ulazile u okupirani vukovar..ne treba ni zaboraviti kako ih je naš bivši predsjednik yusipović obožavao ljubiti 3 puta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije