Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO MU SE TUMOR

Ivanu treba pomoć: Za liječenje mu je potrebno 15.000 eura

Ivan Mesić
Foto: Privatni album
1/4
24.08.2023.
u 15:56

Ivan ima 20-ak dijagnoza među kojima je i Downov sindrom kao i problem s bubrezima za što su im liječnici rekli da se neće moći riješiti

Od prvoga dana svoga života Ivan Mesić (16) suočava se cijelim nizom dijagnoza tako da su za njega posjete liječnicima, razni lijekovi i drugi zahvati postati gotovo svakodnevica. Međutim, Ivanu je se tijekom posljednjih nekoliko tjedana ponovno vratio tumor ispod jezika koji je već nekako bio savladao.

– Ivanu su otekli vrat i lice. Jako teško guta tako da za bilo koji obrok budem uz njega i preko dva sata dok jede. Teško pije i vodu. Postoji opasnost da se uguši. Sve u svemu veoma se muči, a ja više stvarno ne znam kuda bih se okrenula i kome bih se obratila za pomoć – kaže Ivanova majka Ana Mesić.

Podsjeća kako Ivan ima 20-ak dijagnoza među kojima je i Downov sindrom kao i problem s bubrezima za što su im liječnici rekli da se neće moći riješiti. Stoga je njegov urin redovito pun krvi. Problem sa tumorom ispod jezika su ranije bili riješili u Institutu za majku i dijete u Beogradu jer u Hrvatskoj to nisu mogli. O njegovim dijagnozama govori i to da dnevno pije po 20-ak tableta.

VEZANI ČLANAK: 

– Problem je što u Hrvatskoj za teško bolesnu djecu, koja imaju više dijagnoza, nema puno toga i onda se roditelji moraju snalaziti kako znaju i umiju. Tako je i s nama koji smo tražili pomoć u više bolnica u Hrvatskoj ali bez rezultata. Na kraju smo otišli u Beograd i mislili smo da je taj tumor prošlost ali se ponovno vratio. Možda je razlog tome i stres jer mi je nedavno preminuo suprug koji je Ivanom otac. On svaku večer plače za njim – kaže Mesić.

Radi tumora koji se vratio ponovno su pomoć zatražili u Beogradu gdje je Ivanu prepisano deset terapija. One će se obavljati svakoga utorka ali će za njih morati osigurati 15.000 eura.

– Do sada smo nekako prikupili 3.218 eura ali moram nekako pronaći i ostatak. Nedavno sam izgubila muža, ne želim da izgubim i sina. I ovim putem molim sve koji mogu da nam pomognu ukoliko su u mogućnosti. Ja sam spremna, ako bude trebalo, da prodam i jedan svoj bubreg samo da pomognem sinu da može koliko toliko normalno živjeti – rekla je Mesić.

IBAN žiro računa Ane Mesić na koji se mogu uplatiti sredstva za liječenje Ivana je HR1523400093215343737. Više informacija možete dobiti i na broj telefona 0958370480. 

Komentara 2

KL
Klipan
16:08 24.08.2023.

Zasto bi mi davali? Mozda zvuci kruto, ali neka plati HZZO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije