Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nefunkcioniranje

Ivaniš: Na djelu je potpuna marginalizacija GV-a Rijeke

nikola ivanis
Goran Stanzl/PIXSELL
30.07.2013.
u 15:33

Grad Rijeka je u ozbiljnom budžetskom deficitu, upozorava gradski zastupnik Nikola Ivaniš

Grad Rijeka je u ozbiljnom budžetskom deficitu. U prosincu 2012. godine grad je došao na 174 milijuna kuna, a ništa bolje nije ni u 2013. godini. Ako i dalje ostvarujemo negativan rast, onda se realno može postaviti pitanje - koliki je u ovom trenutku budžetski deficit - upozorio je danas Nikola Ivaniš, gradski vijećnik i predsjednik Autonomnog ogranka PGS-a Rijeka.

Zajedno s predsjednikom Akcije mladih Bojanom Kurelićem izrazio je zabrinutost stanjem gradske kase, ali i nezadovoljstvo funkcioniranjem Gradskog vijeća. Kada se na vijeću počinju postavljati za grad suštinska, a za gradsku upravu i gradonačelnika neugodna pitanja, tada odgovora nema, kaže Ivaniš.

- Upitno je funkcioniranje Gradskog vijeća, na djelu je njegova potpuna marginalizacija. Čini nam se da kroz lik gradonačelnika imamo i predsjednika Gradskog vijeća – rekao je Ivaniš. PGS i Akciju mladih zanima može li se očekivati slom gradskih financija, bankrot grada ili pak stvaranje uvjeta da se primjene mjere slične stečajnim, odnosno predstečajnim, zaključio je Ivaniš.

Pitaju se je li u ovoj godini moguće očekivati rebalans proračuna, a da se na Gradskom vijeću o tome nije htjelo raspravljati.

- Hoćemo li u rujnu ili listopadu s time biti suočeni ili će se to namiriti rastom cijena komunalnih usluga, jer smo takvom krpanju proračuna skloni – zaključio je Ivaniš zabrinut onime što će rebalans proračuna donijeti. Na konkretno pitanje koliko je Grad zadužen, zbog predstave HDZ-a i SDP-a u vijeću odgovora nije bilo, upozorava i Kurelić te osuđuje ponašanje gradonačelnika Obersnela na Gradskom vijeću koji je, ističe, dužan odgovoriti na svako postavljeno pitanje. Dodaje kako se na takav način gradom ne može upravljati.

- Zašto se ništa ne može pitati pročelnike, tako stoji u poslovniku – pita Kurelić. Zbog toga će na jesen će zatražiti promjenu poslovnika.

>>Za odvodnju otpadnih voda i vodovodnu mrežu 13 milijuna eura

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije