Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud potvrdio presudu

Ivana Obad (20) poginula u nesreći prije više od 13 godina: Odbijene žalbe Opačka i Čolaka

Dubrovnik: Neutješni majka i brat Ivane Obad
Foto: Mladen Gojun/24sata
1/4
12.03.2024.
u 17:00

Visoki kazneni sud je, kako pojašnjava, utvrdio da prvostupanjski sud nije počinio bitne povrede odredaba kaznenog postupka

Studentica Ivana Obad (20) poginula je u prometnoj nesreći kraj Bosiljeva prije više od 13 godina, a Visoki kazneni sud danas je okončao dugogodišnji spor. Naime, odbijene su žalbe Dalibora Opačka (46) i Marina Čolaka (39) koji su prošle godine proglašeni krivima za nesreću. Čolak je osuđen na šest godina, a Opačak pet. Kako navode 24sata, u jurnjavi na autocesti A6 kod Bosiljeva došlo je do sudara Ferrarija i Nissana. Ferrari, u kojemu je Obad bila suputnica, se zapalio. 

"Prvostupanjskom presudom oba optuženika su proglašena krivima zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, počinjenog s neizravnom namjerom. Prvi optuženik, u čijem se vozilu kao suvozačica nalazila žrtva koja je poginula u nesreći, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju šest godina, a drugi optuženik osuđen je na kaznu zatvora u trajanju pet godina", naveo je Visoki kazneni sud koji je potvrdio presudu Županijskog suda u Zagrebu. 

Visoki kazneni sud je, kako pojašnjava, utvrdio da prvostupanjski sud nije počinio bitne povrede odredaba kaznenog postupka. Prvostupanjski sud je, ističe VKS, pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje te je na tako utvrđeno stanje pravilno primijenio odredbe Kaznenog zakona.

VEZANI ČLANCI:

"Prvostupanjski sud je pravilno i potpuno utvrdio sve okolnosti koje su prema odredbama Kaznenog zakona od utjecaja da kazna bude lakša ili teža za počinitelja. Opravdano je prvostupanjski sud prvom optuženiku izrekao nešto strožu kaznu s obzirom na to da je utvrđeno da je prekršio dva prometna propisa, a u vozilu se osim njega nalazila i suvozačica koja je u prometnoj nesreći smrtno stradala. Izrečenim kaznama će se utjecati na optuženike da shvate da je njihovo postupanje u prometu neprihvatljivo, opasno i kažnjivo i da vožnji poput njihove nije mjesto na cesti, izvan trkaćih staza. Tako će se utjecati i na druge sudionike u prometu da poštuju ograničenja brzine, jer u protivnom izazivaju opasnost ne samo za sebe, nego i za život i tijelo svojih suputnika i drugih sudionika u prometu. Stoga nisu u pravu optuženici da su im izrečene kazne prestroge", ustvrdio je Visoki kazneni sud.

GALERIJA Nasukana brodica još stoji na cesti: 'To nam stvara problem, kud s brodom...'

Dubrovnik: Neutješni majka i brat Ivane Obad
1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije