Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivana Milas Klarić

Pravobraniteljica reagirala na Bajićevu izjavu o izvanbračnoj djeci 'koju nitko ne voli'

Mladen Bajić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.03.2015.
u 11:28

– Jer državni odvjetnik vam je kao izvanbračno dijete. Glavnog državnog odvjetnika nitko ne voli – rekao je Bajić u utorak pred saborskim Odborom za Ustav

Nakon izjave kandidata za Ustavnog suca RH i bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića koji je izvanbračnu djecu okarakterizirao kao onu koju ''nitko ne voli'' reagirala je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić koja je najoštrije osudila njegovu izjavu.

– Što se tiče mog dosadašnjeg posla, odnosno ide li mi on u korist ili na štetu, mislim da ide čak više na štetu nego na korist. Jer državni odvjetnik vam je kao izvanbračno dijete. Glavnog državnog odvjetnika nitko ne voli – rekao je Bajić u utorak pred saborskim Odborom za Ustav u proceduri odlučivanja o kandidatima za Ustavni sud.

Milas Klarić u priopćenju objavljenom na stranicama pravobraniteljice za djecu navela je da ''takav izričaj u javnosti zasigurno vrijeđa dostojanstvo izvanbračne djece i njihovih roditelja''. 

– Pri tome je važno podsjetiti na postojanje Ustavom zajamčene jednakosti bračne i izvanbračne djece, odnosno zabranu diskriminacije. Iznenađeni smo da je takva izjava uopće bila moguća u javnome prostoru, a pogotovo kad dolazi od osoba koje su obnašale ili se kandidiraju za funkcije u kojima poštovanje ljudskih prava mora biti temeljna vrijednost. Nedopustivo je na takav način stigmatizirati djecu te se takve izjave ne mogu tretirati ni kao metafora niti, što je još gore, kao šala – istaknula je Milas Klarić.

>> Bajić: Državni odvjetnik je kao izvanbračno dijete. Nitko ga ne voli

Komentara 5

CI
cikulacakula
12:26 26.03.2015.

Za ustavnog suca se treba birati hrvatina a ne Hrvat.

ZA
zaokica
12:06 26.03.2015.

Tko gura ovoga tipa on je cisti sdp-ov kostur svojim spinovima skrece paznju sa svega onoga sto je ili sto nije uradio za hrvatsku a bilo je lose zasto nebi neko rekao da on noje sveta krava koja je nedodirljiva kada je za puno puno toga

DU
Deleted user
12:38 26.03.2015.

Njega može voljeti samo njegova mama ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije