Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gaf tjedna

Ivan Pernar ismijan na sudu u Zambiji

Zagreb: Ivan Pernar održao tribinu na temu javnog gradskog prijevoza
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
28.05.2023.
u 08:43

Iako nema baš nikakve veze sa slučajem i posvajanjem djece iz DR Konga na sudu je prvo rekao da je jedan od uhićenih Hrvata rođen kao žena, a sad tvrdi da je muškarac

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar u petak je svjedočio protiv Hrvata u Zambiji koje su optužili za trgovinu djecom. Iako nema baš nikakve veze sa slučajem i posvajanjem djece iz DR Konga na sudu je prvo rekao da je jedan od uhićenih Hrvata rođen kao žena, a sad tvrdi da je muškarac. U Zambiji je to kažnjivo. 

VEZANI ČLANCI:

Ivan Pernar izazvao je smijeh na sudu kada je prilikom prepoznavanja prišao optuženiku i viknuo “ovo je žena koja sada tvrdi da je muškarac”. Pernar je u svom iskazu na sudu rekao da je u siječnju ove godine iz hrvatskih medija došao do saznanja da su osmero Hrvata uhićeni u Zambiji. Tada je kaže, počeo sumnjati u zakonitost posvojenja.

GALERIJA Suđenje Hrvatima u Zambiji

Zagreb: Ivan Pernar održao tribinu na temu javnog gradskog prijevoza
1/15

Rekao je da je jedan od optuženih rođen kao žena. Rekao je da je informaciju dobio nakon što je taj optuženi snimio dokumentarni film o svojoj tranziciji. Kazao je i da je taj optuženi njegov susjed u Zagrebu, ispričala je zambijska novinarka za 24sata. Tijekom unakrsnog ispitivanja, odvjetnik Gidieon Kalandanya pitao je Pernara je li rasist i opravdava li ropstvo u svom nedavnom podcastu. 

- U podcastu ste opravdavali zlostavljanje robova jer su jeli previše šećera -  pitao je Kalandanya Pernara. No, u svom obrazloženju, Pernar je rekao da je besmisleno uzimati isječak iz njegovog podcasta i tvrditi da on opravdava ropstvo. To se nije svidjelo braniteljima koji su tražili da se svjedoku zamjeri neotesano ponašanje. Ipak sutkinja je na kraju oprostila Pernaru nakon što se bezrezervno ispričao za ponižavanje suda i odvjetnika i tako je izbjegao zatvor. 

Video: Zambijske vlasti: Dokumentacija Hrvata za posvajanje je lažna, djeca moraju biti vraćena Kongu

Komentara 44

RI
Ringo
11:37 28.05.2023.

Sve novine pišu o Pernaru. Pa ne sudi se njemu. Malo pišite o trgovini djecom uz pomoć našeg suda.

BA
Barba56
09:31 28.05.2023.

To sto je rekao nije ni najmanje smijesno , to je istina , pa ne znam tko se to u Zambiji ismijavo .

SP
Stari panj
10:08 28.05.2023.

Može se smijati tko hoće, ali pale su prilično ozbiljne optužbe od strane policajca koji je uhitio hrvatske državljane. Ne znam koliko je njima sada smiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije