Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže nasljednika

Ivan Jakovčić u igri kao novi ministar turizma

milanovic, jakovcic
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
09.03.2013.
u 20:10

U IDS-u postoji inicijativa 
da za novog ministra predlože upravo šefa IDS-a. To bi bio maestralni Jakovčićev potez i “ubod” premijeru Zoranu Milanoviću koji ga mjesecima već ignorira i ne odgovara na njegove poruke

Veljko Ostojić četvrti je ministar koji u manje od godinu i pol dana napušta Kukuriku vladu.

Pritom je neosporno da se radi o ministru s najboljim rejtingom među stručnjacima resora koji je vodio, a prije otkrića afere i u široj javnosti. Utoliko, vijest o njegovu odlasku nabrala je mnoga turistička čela. Ista ona kojima je laknulo kad je Zoran Milanović u ekipu odlučio uzeti baš Veljka Ostojića. Nakon niza godina turistički je sektor preuzeo stručnjak u koji malo tko, i to od Umaga do Cavtata, nije imao puno profesionalno povjerenje. Zanimljivo, u Ministarstvu turizma mu se ponovila situacija iz Račanove vlade. Tada je, zbog izlaska IDS-a iz koalicije, otišao nezavršena posla s mjesta zamjenika ministra turizma. Sada za sobom ostavlja mnoge vrijedne započete projekte, ali i niži PDV, što je branša godinama tražila, gotovu Strategiju razvoj turizma, dobro odrađenu turističku burzu u Berlinu, a promijenio je i osobni opis Hrvatskoj turističkoj zajednici, na čijem je čelu dugovječnog Niku Bulića, zamijenio mladom Meri Matešić.

Odlazi nakon 15 mjeseci, a njegov je odlazak prvi javno zazvao jedan od njegovih prethodnika Ivan Herak i, navodno, jedan od pretendenata za nasljednika. Ipak, Herak je odnedavno opet politički aktivan na lokalnoj istarskoj sceni, podržava kandidaturu Damira Kajina za istarskog župana. Utoliko, dok god IDS bude u Vladi, vjerovati njegov angažman u Vladi bilo bi iluzorno. Koga će kandidirati IDS zasad je nepoznato. Predsjednik stranke Ivan Jakovčić najavio je nominaciju kroz nekoliko tjedana. U IDS-u se pak neslužbeno čuje kako postoje inicijative da novi ministar turizma bude Ivan Jakovčić. Bit će zanimljivo vidjeti kako će na tu informaciju reagirati premijer Milanović koji s Jakovčićem ne komunicira već nekoliko mjeseci, niti mu odgovara na SMS-ove. Predloži li IDS zaista Jakovčića, tim više će se potvrditi Jakovčićev politički instinkt i lukavstvo jer teško je zamisliti bolji “ubod” nekome tko te ignorira, a uskoro bi morao s tobom sjediti u Vladi. Jedan od kandidata mogao bi bi biti i Giovanni Sponza, IDS-ov zastupnik i član saborskog odbora za turizam.

Četiri ministra iz originalne postave već su napustila Vladu, već se zna da peti – potpredsjednik Vlade Neven Mimica nakon 1. srpnja odlazi na funkciju u Bruxelles. Nejasna je sudbina Tihomira Jakovine, dok bi iz Vlade u slučaju pobjede na zagrebačkim izborima mogao istupiti i ministar zdravlja Rajko Ostojić. Rekonstrukcija Vlade, koju mnogi zazivaju, zapravo je u tijeku.

>> IDS ostaje u koaliciji: Želimo graditi, a ne rušiti!

Komentara 13

PG
praseca gripa
20:20 09.03.2013.

Jos malo pa nestalo!

AA
Aartur
20:28 09.03.2013.

Jakovčić ne može postati ministar jer Milanović sigurno već ima spreman i njegov dossier u ladici, a ako je muljao Ostojić budite uvjereni da je Jakovčić muljao i duplo više. Jakovčiću (i cijelom IDS-u) je ovom brzinskom smjenom poslana jasnaa poruka: ili ćete vlast na lokalnim izborima prepustiti Kajinu (tj. SDP-u) ili ćete svi biti procesuirani za malverzacije tijekom zadnjih 10-tak godina.

JA
Jaximus
20:52 09.03.2013.

Najbolje bi bilo da cijeli SDP DA OSTAVKU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije