Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera

Ivan Jakovčić traži da ga se ispita o aferi Hypo

Ivan Jakovcic
Marko Prpić/Pixsell
10.09.2010.
u 12:01

Jakovčić je najavio da će od austrijskog veleposlanika u Hrvatskoj zatražiti da mu otvori putove kontakta s austrijskim državnim odvjetnikom i povjerenstvom koje istražuje aferu Hypo.

Ivan Jakovčić danas je u Poreču izvijestio novinare da je jučer na vlastiti zahtjev razgovarao s Mladenom Bajićem vezano za aferu Hypo, ali nije otkrio detalje razgovora. Rekao je samo da je tim razgovorom zadovoljan te da je o tome telefonski izvijestio i Tomislava Karamarka.

Jakovčić je najavio i da će od austrijskog veleposlanika u Hrvatskoj zatražiti da mu otvori putove kontakta s austrijskim državnim odvjetnikom te s istražnim povjerenstvom koje istražuje aferu Hypo. Učinit će to, kazao je istarski župan, da bi, ako ih zanima, dao svoju ocjenu priče o Hypo banci u Hrvatskoj. Jakovčića je na to ponukala informacija da idućeg tjedna u Pulu dolazi Rolf Holub, predsjednik istražnog povjerenstva koruškog parlamenta za aferu Hypo.

- Ako ne dođe do toga razgovora i austrijska strana se ogluši o moj zahtjev, održat ću konferenciju za novinare u Beču gdje ću pozvati hrvatske novinare. Danas ću poslati pismo Rolfu Holubu i zatražiti susret s njim kada dođe u Istru. Sve to činim jer ne želim da me političke i medijske konstrukcije prozivaju i optužuju, a posebno to rade politički i medijski marginalci. Oni blate moje ime, ime mojih roditelja, Istarske županije i IDS-a - kazao je Jakovčić te dodao da ne želi sudjelovati u političkim preprekama i sukobima koji se, preko njegovih leđa, vode u Austriji.

Pozdravio je i povratak Latinice na TV-ekrane riječima:

- Drago mi je da će se Latinica baviti aferom Hypo i jedva čekam da vidim tko je sve upetljan u tu aferu. Tražim od Denisa Latina da mu budem gost Latinice te da ima dovoljno morala i profesionalne hrabrosti da sa mnom razgovara u emisiji, a ako se želi iživljavati, neka to bude na licu mjesta - naveo je Jakovčić.

Odgovarajući na pitanja novinarima o kreditima IDS-a, Jakovčić je kazao da je IDS dignuo ukupno sedam kredita, od kojih dva u Hypo banci, ali da je stranka sve kredite vratila. Vezano za prodaju zemljišta na području Barbarige i Dragonere, što je afera koja se godinama provlači, ustvrdio je da danas smatra kako je to bio loš posao za koji je bio odgovoran tadašnji župan Stevo Žufić i vodstvo Grada Vodnjana.

Komentara 34

ML
mladazemlja
12:27 10.09.2010.

Ma da jel moguće da je ovaj feudalni namjesnik pristao na to da može biti predmetom neke istrage,ukoliko se išta dokaže brzo će proraditi razno razne veze od iblerovog do Pantovčaka i svaka optužba bit će odbačena.

VE
Velikogoričan56
12:29 10.09.2010.

Lijepo od Jakovcica, tako se to radi, ako nisi kriv dokazi to javno, a ako nesto zna mozda pridonese rjesenju.

ZA
zaistinu1
15:37 10.09.2010.

\"Sve je trulo u drzavi Hrvatskoj\" (postkomunisticki bolesni mentalitet) od HND i medija do politicara, sudstva i progonitelja zlocina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije