Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gostovao u nu2

Čehok o odlasku u saborsku mirovinu s 47 godina: To nije bilo moralno

Ivan Čehok
HRT
25.06.2017.
u 15:16

Čehok je rekao kako je s 47 godina otišao u saborsku mirovinu zbog istrage koja se provodila protiv njega, ali da to nije bilo moralno od njega

Novoizabrani varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok gostovao je u emisiji Nedjeljom u dva.

Na pitanje kako vidi Hrvatsku na 26. obljetnicu njezina postojanja, Čehok je kazao "Hrvatska kao nedovršena država, država u stalnom nastojanju".

– To je jedan veliki udarac za čovjeka i obitelj, no znajući da sam čist nisam se imao čega bojati – komentirao je uhićenje i optužbe na svoj račun te istaknuo kako nikad nije zbog toga doživio neugodnosti, piše HRT.

Na pitanje zašto se odlučio za povratak u politiku nakon 6 godina izbivanja, rekao je da se vratio kako bi utjecao na to da se nikome više ne dogodi ono što se njemu dogodilo.

– Drugi motiv bila je anketa od prije godinu dana koja je pokazivala da bi mi građani iskazali veliko povjerenje na izborima. Dobio sam dojam da moram odgovoriti i vratiti dug građanima te se kandidirati – rekao je Čehok.

Rekao je i kako je s 47 godina otišao u saborsku mirovinu zbog istrage koja se provodila protiv njega, ali da to nije bilo moralno od njega.

– To je bila situacijska, prisilna akcija kako bih se mogao posvetiti procesima koji su bili preda mnom. Mogao sam raditi na sveučilištu no nisam želio kontaminirati akademsku zajednicu. Htio sam da istražiteljski organi imaju čistu situaciju – rekao je.

Govoreći o koaliciji HNS-a i HDZ-a, Čehok je rekao kako je za HNS "bolji preljub s Plenkovićem nego brak s Bernardićem".

– HNS je po ideološkom pitanju jako problematična stranka. Vlahušić je desniji od mene i Budiše. HNS je u koaliciju ušao iz straha od budućih izbora te prvenstveno rezultata Hasanbegovića i Esih. HNS je u paničnom strahu od desnice – istaknuo je Čehok.

Kaže kako u Hrvatskoj nema ni prave ljevice niti desnice.

– Nikad radnici nisu imali manja prava nego onda kad je SDP- ova vlada donosila zakone. Nemamo profiliranu ni ljevicu i desnicu – kaže Čehok.

Upitan je li za promjenu imena Trga maršala Tita, Čehok je rekao kako mu je u imenu trga najproblematičnije ono "maršala". Upravo u vrijeme njegova "maršalata" događala su se najgora zlodjela, kaže varaždinski gradonačelnik. 

Komentara 13

TR
TrvtkoKomadina01
18:05 25.06.2017.

Zašto aco troprsti ne prizna narodu za što to dobiva plaću mjesečno više od premijera ? Tko ga je postavio na HTV,, za koga radi i tko mu štiti leđa već 17 godina ?

KI
kizz1
18:22 25.06.2017.

parazit

RS
rasta sev
20:44 25.06.2017.

Bilo bi zgodno da se objavi koliko ima u Hrvatskoj umirovljenika koji su umirovljeni u najboljim godinama za rad i to u saborskim mirovinama gdje jedna je bar za tri umirovljenika koji su odradili 38-39 godina.I onda pričaju o velikim izdacima za mirovine, sve sam bliže razmišljanju da kod nas samo politička mafija ima državu, svi mi ostali smo samo slučajno ovdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije