Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri pitanja

Ivan Bavčević: Neka HNB tiska kune i uzgajajmo konoplju

bavčević
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
30.11.2014.
u 21:45

U mom svjetonazoru ne postoje granice među državama i činit ću sve da ih nema te da budemo predvodnici svjetskog zajedništva i mira

Najavili ste da ćete, ako postanete predsjednik RH, raspisati referendum o izlasku Hrvatske iz EU.

Hrvatska je, čak i prema riječima predsjednice Ustavnog suda, referendum o ulasku u EU provela protuustavno i protuzakonito. Hrvatska Vlada u svojim je pisanim materijalima i izjavama iznosila neistine te je prevarila glasače. Nisam protiv, nego želim da sve bude pošteno i ispravno. Hrvati trebaju jasno i glasno kazati što žele. U mom svjetonazoru ne postoje granice među državama i činit ću sve da ih nema te da budemo predvodnici svjetskog zajedništva i mira.

Žestoko ste se obrušili na bankare nazvavši ih silovateljima, ali i na politiku HNB-a?

HNB bi trebao moći određivati količinu kuna u optjecaju u hrvatskom gospodarstvu, slobodno plasirati kune sukladno ekonomskom rastu te moći direktno kreditirati državu i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Trenutačno oni mogu uzimate kredite samo kod poslovnih banaka, a to znači i tržišne visoke kamate. Ti su krediti neotplativi.

Izjavili ste da Hrvatska može od uzgoja konoplje godišnje zaraditi 100 milijardi eura!?

Hrvatska ima neobrađeno 1,16 milijuna hektara zemlje. Na jednom hektaru industrijske konoplje prihod od sirovine je oko 5000 eura. Na hektaru medicinske konoplje može se dobiti oko 200 litara ulja. Cijena po mililitru je sada oko 40 eura. Ako i uzmemo da cijena padne na samo pet eura po mililitru, tada bi i dalje litra tog ulja bila 5000 eura. Ako bismo imali 500.000 hektara pod industrijskom konopljom, tada bi prihod jedne berbe bio 2,5 milijarde eura. Ako uzmemo samo 100.000 hektara za medicinsku konoplju, tada bi prihod jedne berbe bio 100 milijardi eura. I to sve uz cijenu osam puta nižu od sadašnje.

>> U predsjedničku utrku uključio se i duhovni iscjelitelj i reiki majstor

Komentara 5

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:54 30.11.2014.

Još jedan "Mesija". Krade ideje od Vuce.

ET
etope
10:19 01.12.2014.

Ovaj lupa ko otvoren prozor u rangu je kolinde

DU
Deleted user
11:41 01.12.2014.

Blago nama sa ovakvim majmunima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije