Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hod framaša

'Isus je pravi odgovor za smisao života'

Framaši (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/3
27.07.2013.
u 18:53

Framaši su svoj put nastavili prema Assisu, rodnom mjesto sv.Franje gdje će sudjelovati na blagdanu Porcijunkule.

Stotinjak članova Franjevačke mladeži Osječkog područnog bratstva koje je prije dva dana krenulo na svoj XX. Hod zaustavili su se u pleterničkom svetištu Gospe od suza. Tu su ih dočekali mladi pleterničke župe na čelu sa župnikom Antunom Ćorkovićem. Svečano misno slavlje na prostoru ispred crkve za njih je predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s domaćim župnikom, Robertom Ćibarićem, duhovnim asistentom Osječkog područnog bratstva Frame, Grgurom Blaževićem, Mariom Zubakom, Danijelom Tigandžaninom, Josipom Homjakom i Borisom Divkovićem.

-Svojim Hodom ovih dana krenuli ste na duhovni put kojim je prešao i sv. Franjo i na kojem je pronašao sebe u dimenzijama Isusa Krista. Vidim ovaj vaš Hod povezan s onim u Rio de Janeiru gdje se papa Franjo s mnoštvom mladih iz cijeloga svijeta zaustavio pred Isusom Kristom koji po prikazu tamošnjeg njegova kipa raširenih ruku želi mladima posvjedočiti kako su u njem ostvarene sve njihove čežnje i kako je on pravi odgovor za smisao života koji traže – poručio je framašima biskup te ih pozvao na molitvu da po njima Hrvatska bude osjetljiva za Božju istinu o čovjeku. Framaši su svoj put nastavili prema Assisu, rodnom mjesto sv.Franje gdje će sudjelovati na blagdanu Porcijunkule.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije