Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Istražni zatvor za 45-godišnjaka koji je u kombiju prevozio ilegalne migrante

Ilustracija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
13.11.2018.
u 14:53

On ih je, svjestan da njihovim preuzimanjem ugrožava njihovo zdravlje i živote, smjestio u prostor teretnog vozila koje nije bilo namijenjeno prijevozu osoba

Istražni zatvor određen je, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, 45-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg je policija u petak zatekla u Novom Selištu, pokraj Petrinje, kako u svom kombi vozilu prevozi ilegalne migrante iz Turske.

Istragom je utvrđeno kako je 45-godišnjak 9. studenog, nakon prethodnog dogovora i dobivenih uputa od nepoznatog muškarca kao organizatora, s ciljem pribavljanja novčane naknade kombi vozilom došao u šumski predio uz granicu pokraj Topuskog i u vozilo preuzeo više državljana Turske znajući da su te osobe prethodno bez valjanih isprava i viza nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku. 

On ih je, svjestan da njihovim preuzimanjem ugrožava njihovo zdravlje i živote, smjestio u prostor teretnog vozila koje nije bilo namijenjeno prijevozu osoba odnosno u kojem nema sjedala, ventilacije, sigurnosnih pojaseva  i koji se ne može otvoriti iznutra. Iako je njegov krajnji cilj bila Slovenija, nije predaleko odmakao jer su ga policijski službenici Policijske postaje Petrinja zaustavili u mjestu Novo Selište kod Petrinje.

Policija je protiv 45-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja ili boravkom u Republici Hrvatskoj, drugoj državni članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dok je sutkinja Županijskog suda u Sisku prihvatila prijedlog istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Pogledajte video migranata na GP Maljevac:

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rotuutor
15:53 13.11.2018.

Zasto ne zatvarat NVO i oni pomaz u ilegalnom ulasku u HR?NJi placate Anemicni gade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije