Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga i za 2004.

Istražni sudac ispitao Kalinića zbog likvidacija u Srbiji

kalinic sretko
Press
29.07.2010.
u 16:25

S. Kalinić Zver ispitivan je o ubojstvu Branka Jevtovića te pokušajima ubojstava Z. Nedovića i Andrije Draškovića.

ZAGREB – Istražni sudac zagrebačkoga Županijskog suda danas je u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS), a na zahtjev Srbije, ispitao Sretka Kalinića Zver, pripadnika tzv. zemunskoga klana. Naime, Srbija je zatražila da se Kalinića ispita vezano za likvidaciju Branka Jevtovića Jorge 2004. u Beogradu te za pokušaje ubojstva Zorana Nedovića Šoka i Andrije Draškovića iste godine.

Nedović i Drašković preživjeli su te napade pukim čudom, no njihovi tjelesni čuvari nisu bili te sreće te su dvojica ubijena, a četvorica ranjena. Srbijansko tužiteljstvo zanima ima li Kalinić informacija o tim kaznenim djelima jer se u to vrijeme u srbijanskoj javnosti nagađalo da "zemunci" stoje iza tih zločina te da im je motiv bila navodna osveta za likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana.

Kalinić je, kako neslužbeno doznajemo, iznio obranu te je odgovarao na pitanja.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
06:02 30.07.2010.

Je\'l uredno \"sređen\" iskaz, naštiman onako kao treba, diktiranjem? Valjda je...

OB
-obrisani-
16:43 29.07.2010.

kakve veze ima Kontrec sa Kalinićem?!vi ste stvarno prealjkavi novinari!katastrofa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije