Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na zahtjev DORH-a

Mandatno-imunitetno povjerenstvo u ponedjeljak ukida imunitet Kuščeviću

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
30.08.2019.
u 12:31

Jučer je u Hrvatski Sabor stigao je zahtjev za skidanjem imuniteta bivšem ministru i saborskom zastupniku HDZ-a Lovri Kuščeviću. Zahtjev je podnio USKOK koji ga tereti tereti za zlouporabu ovlasti i položaja u vrijeme dok je bio načelnik općine Nerežiće

Mandatno-imunitetno povjerenstvo sastat će se u ponedjeljak kako bi odlučilo o zahtjevu DORH-a za skidanje imuniteta zastupniku HDZ-a Lovri Kuščeviću, potvrdio je predsjednik tog tijela Žarko Tušek za N1.

- Sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva bit će održana u ponedjeljak u 11.30. Okupit ćemo zastupnike, članove povjerenstva i donijet ćemo odluku. To je samo formalnost, kad DORH traži, imunitet se skida, i vjerujem da će tako članovi i glasati", rekao je Tušek.

Kako N1 neslužbeno doznaje, istragom protiv Kuščevića obuhvaćeni su i njegov šogor Ivica Žuvić, sadašnji načelnik Nerežišća Svemir Obilinović koji je Kuščevića naslijedio na toj poziciji te bivši predsjednik Općinskog vijeća Jakša Goić.

Podsjetimo, jučer je u Hrvatski Sabor stigao je zahtjev za skidanjem imuniteta bivšem ministru i saborskom zastupniku HDZ-a Lovri Kuščeviću. Zahtjev je podnio USKOK koji ga tereti tereti za zlouporabu ovlasti i položaja u vrijeme dok je bio načelnik općine Nerežiće.

Kuščević je, navodi Uskok, kao predsjednik Povjerenstva vezanog za POS svom šogoru omogućio kupnju POS-ova stana po povoljnim uvjetima.

Kada je riječ o prenamjeni Prostornog plana Općine Nerežišće, neslužbeno se doznaje, Kuščevića se tereti da je kao tadašnji načelnik Općine Nerežišće išao u promjene Prostornog plana s namjerom da svoju štalu za uzgoj kunića i peradi prenamijeni u stambeni objekt bez primjene propisanih procedura prenamjene prostornog plana.

Ključne riječi

Komentara 25

KA
kanal6
11:31 30.08.2019.

uvijek dok mi neki adezeovac tumači kako treba ostati u državi i boriti se stvarati nešto uvijek se sjetim one rečenice od kuščevića "hvala bogu pa imam puno nekretnina tko bi sve to pratio u upisivao u katastar" ....

SV
SveJeUzalud
11:32 30.08.2019.

.....svakom HDZovcu....možeš bez problema pripisati 30 godina robije bez suđenja......a ako izrazi želju za suđenjem dobit će najmanje 40 godina čiste robije....i otkidat će mu ruke.......ali ne u Rvatskoj....već pred kineskim sudom.....

KA
kanal6
11:28 30.08.2019.

nakon što je vrh hdz-a nedavno na čelu sa sanaderom proveo organizirani zločinački poduhvat sad imamo trećeg čovjeka hdz-a političkog tajnika koji je patološka lopina, ni sam ne zna što sve je pokrao i ilegalno priskrbio a što je najbitnije ukrao je i referendum, potpise proglasio nevažećim i po meni proveo državni udar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije