Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Isprobali smo Uber - je li cijena niža kao što su obećali?

Naslovnica
Foto: VL
23.10.2015.
u 00:01

Naši reporteri isprobali su novu uslugu

U Zagrebu se od četvrtka taksi vožnja može naručiti i preko svjetski poznate aplikacije za pametne telefone Uber. Aplikacija naručitelja prijevoza spaja s najbližim slobodnim vozačem u samo nekoliko klikova na njegovu smartphoneu.

Uber omogućuje da korisnik prati dolazak naručenog taksija, koji bi se na željenom odredištu trebao pojaviti najdulje za pet minuta. I korisnik i vozač prije toga moraju se registrirati na Uberu, korisnik pritom mora dati podatke o svojoj kreditnoj kartici koja se onda tereti nakon završetka vožnje. Hrvatska je 62. država u kojoj Uber nudi svoje usluge, a u Zagrebu je dostupan UberX, preko kojeg svoje usluge prijevoza mogu nuditi samo licencirani taksi vozači.

Kontroverzni UberPop, koji omogućuje svakom tko ima vozačku dozvolu i automobil da bude taksist, u Zagrebu nije dostupan i vjerojatno i neće biti jer to zakoni ne dopuštaju. Predstavnici Ubera najavili su da će prijevoz preko njihove aplikacije u Zagrebu biti od 20 do 25 posto jeftiniji nego kod konkurencije pa su novinari Večernjeg lista u četvrtak odmah to provjerili. Vozili smo se s Uberom, Cammeom, Eko taxijem i Radio taxijem od Večernjeg lista do Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>> INTERVJU Politolog prof. dr. Tihomir Cipek: Ako ostane velik broj izbjeglica i kriza slomi Vladu, HDZ će pobijediti

>> Prognoza HNB-a: Rast BDP-a skočit će na 1,5 posto, dugoročno to nije dovoljno

>> Sporna procedura: Riječkom Psihu novo suđenje za trostruko ubojstvo, država mu mora platiti 6.500 eura

>> Kerempuhovci u gostima: Matula, Kečkeš, Rushaidat i Perić na noge digli Novi Sad

>> EKRAN: Novi show HTV-a vodi Daniela Trbović; 3.000 Hrvata kupilo u pretprodaji ulaznice za Star Wars

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
00:12 23.10.2015.

Koliko Vam se vidi na naslovnoj stranici jeftinije je 42 lipe ;)

TH
than
01:25 23.10.2015.

Pravo novinarstvo. Nigde je pise odakle, dokle i sto, ali pise 42 lipe manje. Aj da povjerujemo (jer je cilj prodaja sutrasnjeg broja), onda mi je tek nejasno sto su se taksisti toliko bunili i kod nas i u svijetu....

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
00:58 23.10.2015.

Koliko poreza (ne PDV-a) drzava pokupi od Ubera ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije