Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra rješenja

Isprobala sam mogućnost podizanja kredita online videosastankom s bankarom. Evo kako je to izgledalo

Videosastanak
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/3
02.08.2023.
u 11:04

U samo sat vremena, iz udobnosti svog naslonjača, kroz ugodan videorazgovor, podigla sam kredit i izbjegla gužve i čekanja u redovima

Jedna sam od onih koja gotovo sve što može obavlja internetom. Živim doista dinamično, radim od 9 do 17 sati, često i duže, i u jurcanju posao-kuća-djeca-slobodno vrijeme, biram rješenja koja će mi pojednostavniti život te skratiti sva moguća čekanja u redovima i gužvama. Zalihu namirnica kupujem online za barem dva tjedna unaprijed, a iz udobnosti naslonjača kupujem i više od 90 posto odjeće, obuće, kozmetike i vrlo dobro sam upoznata s ponudom najboljih online stranica.

Na sve preglede naručujem se internetom. Srećom, i moj je obiteljski liječnik, dr. Davor Mlikotić, u potpunosti digitaliziran te gotovo sve rješavamo mailom i u njegovu ambulantu odlazim samo kad je potrebno. Sve račune plaćam m-bankingom i doista mogu reći da je za mene m-zaba, koju imam godinama, savršeno rješenje za sve novčane transakcije. Jednostavna, pregledna, funkcionalana te sigurna, što mi je, naravno, iznimno važno. Volim i što u svakom trenutku mogu dobiti informaciju koja mi je potrebna ili pomoć, ali i novitete koje Zaba priprema prateći digitalne i životne trendove.

Novitet koji sam rado isprobala

Jedan od noviteta, koji mi se ponudio i koji me ujedno oduševio, jest zakazivanje videosastanka s bankarom. Savršeno rješenje za ugovaranje manjega gotovinskog kredita prije odlaska na ljetovanje jer sam odlučila nakon godišnjeg napraviti nužne popravke u stanu. U svojoj sam m-zaba aplikaciji odabrala željeni termin za online sastanak, a ubrzo sam putem e-maila dobila i termin.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Tema mog videosastanka je dogovaranje gotovinskog kredita, a inače se ovim načinom s osobnim bankarom može ugovoriti gotovinski nenamjenski kredit do 13.300 eura, dobiti informacija o odobrenju gotovinskog kredita za iznose do maksimalno 40.000 eura, doznati informacije vezane uz ugovaranje kreditne kartice, stambenog i gotovinskog nenamjenskog kredita.

Sve je išlo jednostavno i glatko

Kako zbog posla otprije imam instaliran Microsoft Teams, sve je išlo vrlo jednostavno i glatko. Odlučila sam, dakle, razgovor obaviti preko Teamsa, na svom laptopu, a uza se sam imala mobitel na kojem mi je instalirana m-zaba. Pripremila sam i osobnu, koja mi je trebala u procesu dogovora. Na videosastanku me dočekala bankarica Marina koja me u vrlo ugodnom i opuštenom razgovoru stručno provela kroz proces ugovaranja i u svakom je trenutku bila spremna objasniti korake te mi pomoći u postupku. Na sastanak sam se spojila putem poveznice u e-mailu, a na svom sam mobitelu dobila poruku za identifikaciju. Nakon prijave, dobila sam poruku za potvrdu identiteta.

Sve je gotovo u sat vremena

Marina mi je potom detaljno objasnila sve detalje oko kredita, izračun rate, a dogovorile smo i datum terećenja, odnosno kada će mi rate sjedati na naplatu. Iako sam digitalno poprilično vješta, moram priznati da mi je Marinina asistencija pri nekim koracima itekako trebala, a ona me doista stručno i profesionalno vodila kroz postupak. U pretincu za digitalne dokumente dobila sam sve papire za elektronički potpis, a pristupila sam mu putem poveznice koju sam dobila e-porukom tijekom razgovora s Marinom. Prijavljivala sam se m-tokenom (mora se unijeti serijski broj + OTP), a putem njega se može primati, slati i potpisivati dokumentacija. Sve smo obavile u predviđenih sat vremena. Svu dokumentaciju dobila sam na svoj e-mail i novac je sjeo na račun.

Ovo mi nije prvi put da podižem kredit, ali moram priznati da je bilo najbrže, najjednostavnije i najugodnije dosad. Bez čekanja, bez skupljanja papira, odlaska kod javnog bilježnika, u udobnosti svoga doma i ugodnom razgovoru s bankaricom Marinom, usluga videosastanka me oduševila u potpunosti. I da, možete je koristiti i vi, čak i ako ne primate osobni dohodak putem Zagrebačke banke. Dovoljno je da imate instaliranu m-zaba aplikaciju i verificiranu e-mail adresu.

Sadržaj donosimo u suradnji s Zagrebačkom bankom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije