Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovijest profesora:
Povratak na članak

'Sram me je, ali djeci zlostavljačima treba napokon stati na kraj'

Mjera se izrekne, roditelji se žale, a u proceduri se uvijek nađe propust, neki detalj, pa se mjera poništi jer se uvijek gleda interes učenika. I tako dođe do onog što je kolega napravio, što također nije dobro

Komentari 76

Avatar RuAF
RuAF
22:12 07.12.2018.

Podrška profesoru!

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:23 07.12.2018.

Gospodina profesora postavit za ministra obrazovanja, doista je zaslužio, pokrenuo je reformu školstva baš onako kako treba, red, disciplina i unutarnja stega, puna podrška profesoru.

VL
DU
Deleted user
22:10 07.12.2018.

Nisu dobili odgoj od roditelja a zbog toga se ne morate profesore osjećati loše. Možda su ih trebali odgojiti učitelji, ali kad roditelj zakaže teško je teško.... Podrška učiteljima

VL
Avatar LieDetector
LieDetector
22:34 07.12.2018.

1000% podrska profesoru! 👍

VL
GG
goran.grgic.161
23:25 07.12.2018.

Podrska profesoru, treba stati na kraj bahatoj djeci.

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
23:12 07.12.2018.

Podrška profesoru!

VL
AM
Axis Mundi
00:07 08.12.2018.

Kad bude peticija negdje da se svim učiteljima/nastavnicima/profesorima vrati dignitet i autoritet (ovo posebno naglašavam), odmah potpisujem. Jedno su "dječja prava", a drugo je neodgoj i neotesano, bezobrazno ponašanje i vrijeđanje predavača. Nekad bi "drugarica" ili "drug" ošamarili učenika bez ikakvog propitkivanja, prokazivanja i inspekcija, djeca su bila vrlo disciplinirana i generalno dobra, ali znala se dogoditi "žuta minuta" nekom učeniku, a i učitelju. Ne kažem da je to ispravno, šamarati djecu, ali ovo danas kada učenik "dominira" i ponižava učitelja je prešlo sve granice. Nekad su djeca sa strahom išla u školu, danas je obrnuto. Nije naravno dobro ni ovo prvo, ali potrebno je revidirati sustav i točno odrediti gdje je zapravo učeniku mjesto i kakav treba biti učitelj. Dosta više tih yebenih prava, 'ajmo malo na obaveze, učenici! Osim toga, što društvo očekuje od učitelja/nastavnika/profesora da bi trebali raditi, kad ih se na svakom koraku omalovažava, prije svega plaćom i statusom, a onda i nemogućim učenicima? Učitelj formira, osim obitelji, budućeg odraslog čovjeka. Previše očekujete, premalo dajete tom kadru.

VL
Avatar jocker-3
jocker-3
22:58 07.12.2018.

Svi današnji političari su bili isto takovi učenici,zato i podržavaju današnje učenike,i naravno nakon svega se kupuju diplome,jer ovakvi glupani nemogu završiti godinu pozitivnom ocjenom....

VL
DU
Deleted user
22:29 07.12.2018.

Došao otac kod psihoterapeuta radi problematičnog sina i na kraju ga upita kad sam ga trebao poceti odgajati nasto dobije odgovor prije 50 godina.Sve jasno.

VL
VK
VKSS
22:17 07.12.2018.

Treba tu stoku samarati

VL
Avatar Ivan Ivic
Ivan Ivic
03:55 08.12.2018.

Dajem punu podršku. Učitelji, iako rade jedan od najodgovornijih poslova, su jako slabo plaćeni. Mora se priznati, ima i loših (lijenih i neodgovornih) učitelja, ali VEĆINA su odlični i predano rade svoj posao. Nažalost, u našem društvu su zavladale neke loše navike, slab odgoj i nedisciplina. Kako će sve to ispasti, Bog zna.

VL
Avatar possibilis
possibilis
00:35 08.12.2018.

U obitelji, ucionici i vojsci ne funkcionira "demokracija". Cak i ako profesor ima "kratak fitilj" postovanja mora biti prema njegovoj skoli, prema njegovom znanju. To je osnovna paradigma ucenja. Tko ce uciti od nekog neznalice/ manje vrijednog? Nema li postovanja prema znanju ucitelja- skola je bezvrijedna, gubi smisao. A kako se danas vrednuju ljudi? Prema placi. Moram ipak priznati- vecina ucenika je pristojna i sustav mora biti funkcionalniji zbog njih. Posebne slucajeve treba tretirati na poseban nacin i OBAVEZNO njima ne opterecivati vecinu. U svim ovim clancima o nasilnim/ posebno-potrebitim ucenicima (i uciteljima) nema komentara o steti koju nanose vecini. A ta steta je golema. Jedno dijete s problemima u ponasanju optereti nastavu i upropasti cijelu generaciju. Institucije se rade zbog takvih, dok druge, koje pripadaju vecini- propadaju. Ucitelji se vecinu nastave moraju baviti posebnima.

VL
DU
Deleted user
01:07 08.12.2018.

Za sve su krivi ravnatelji i pedagozi u školama koji daju apsolutnu podršku zlostavljačima i huliganima. "No, no, nemoj to više činiti" je njihov krajnji domet. Čast iznimkama. Dok se ne leti iz škole van zbog maltretiranja drugih učenika i profesora, to zlo neće nestati. Podrška profesoru koji se usudio suprotstaviti nasilniku, a roditeljima koji štite svoju nasilnu djecu će se sve vratiti kao bumerang. Ministrici poruka da počne rješavati ove probleme jer to je važnije od svih kurikuluma ovog svijeta.

VL
SA
samograd
05:29 08.12.2018.

Podrška profesoru .

VL
DO
domxerex
00:18 08.12.2018.

Prvo treba stati na kraj njihovim roditeljima. Da su ih oni bolje odgojili bolje bi se i ponašali. Ne treba mjenjati zakone, pravi zakoni postoje samo ih treba primjenjivati. Prvo treba pootpuštati onu gamad po socijalnim službama što ne radi posao. Zatim treba otpustiti suce koji ne sude prema zakonima koji postoje već smišljaju krivine kako pustiti krivca. Naravno da ne zaboravimo medije koji od kirvi, lopova i dripaca prave poznate osobe iz realitija. Nakon toga možemo ići praviti ozbiljnu državu.

VL
NE
Neutralac
23:19 07.12.2018.

Cini mi sa da su Pernar , Maras i definitivno "pajser" bili takvi ucenici... a Pedja je bilo bully broj jedan....

VL
HE
HEBOS
08:09 08.12.2018.

Kamere u svaku učionicu i nadzor povjeriti ravnatelju. Svako nasilničko ponašanje 2 tjedna suspenzije. Proglasiti profesore službenom osobom. Otac odgovara zbog napada na službenu osobu. I sve je riješeno. Do tada podrška profesoru.

VL
WE
weAreCro
00:56 08.12.2018.

To se dogada jer su danasnja djeca prepustena sama sebi. S jedne strane imate roditelje koji su prezauzeti i zbog obaveza nezainteresirani za odgoj vlastite djece pa samim time imaju vrlo malo ili uopce nemaju autoriteta, a s druge strane imate ucitelje koji bi trebali imati nekakvog autoriteta ali kako ce ga imati kad ga ni sami roditelji nemaju. I tu nastaju problemi...djeca znaju da im je doma sve dopusteno, u skoli isto i jos znaju da njihova prava stite razne udruge. Vrlo cesto roditelji lijece svoje komplekse na djeci pa traze od njih ono za sto sama djeca mozda i nisu kompetentna, na kraju je roditeljima za neuspjeh kriv ucitelj/profesor/trener a ne vlastito djete i onda roditelji omalovazavaju one koje bi njihovoj djeci trebali biti autoritet, a djeca to vide i osjete misleci da je ok i cool vrijedati svoje ucitelje. Stvarno mi je zao tih ucitelja jer sam na svoje oci iks puta vidio sta prozivljavaju.

VL
DU
Deleted user
23:15 07.12.2018.

Profesori trpe dvostruki teror: jedan levičarski bezumno-ideološki ministarke Divljak, drugi je neodgojenih roditelja.

VL
Avatar TheJack
TheJack
02:10 08.12.2018.

Po sili zakona osnovno skolstvo je ne upitno. Ostalo je po sili inercije. Sjecam se likova koji suizbaceni iz srednje, Suvara Stioe, skole. Svi do jednog su to i zasluzili, a docnije u zivotu nista postigli. Bili su djeca takodje roditelja sa, ili bez osnovne skole!I sto reci??

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.