Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zalutali na jet-skiju

Ispovijest preživjelog koji je bio među turistima na koje su pucali Alžirci: 'Ubili su mi brata i prijatelja'

jet ski
Foto: Pixabay
02.09.2023.
u 16:05

Kissi je kazao kako su se izgubili kada je pala noć i shvatili da su zalutali na alžirski teritorij

Dva turista ubijena su od strane alžirske obalne straže nakon što su na svojim jet-skijima zalutali u alžirske vode, a krenuli su iz marokanskog ljetovališta Saidia. Jedan od njih je uhićen, a jedan je preživio i vratio se u Maroko. Ispričao je kako je alžirska obalna straža otvorila vatru na njega i još troje turista. 

Mohamed Kissi je preživio napad. Njegov brat i prijatelj su ubijeni, a drugi prijatelj je navodno u pritvoru u Alžiru. "Napali su, a zatim počeli pucati iza nas", rekao je Kissi francuskoj televizijskoj mreži BFM. Maroko je otvorio istragu, a iz Alžira nema komentara, javlja BBC.

VEZANI ČLANCI:

Kissi je kazao kako su se izgubili kada je pala noć i shvatili da su zalutali na alžirski teritorij. Potom su vidjeli da se približavaju brodovi alžirske obalne straže. Njegov brat Bilal dao im je znak da se vrate. "Počeli su pucati iza nas", rekao je Kissi.

Pucnjava je izazvala bijes u Maroku nakon što je ribar objavio snimku beživotnog tijela koje pluta u moru. Bilo je to tijelo Bilala Kissija, koji je živio u Francuskoj.  Abdelali Mechouar je drugi ubijeni. Njegovo je tijelo još uvijek u Alžiru, navodi marokanska novinska stranica Le360. Smail Snabe - koji također ima francusko državljanstvo - navodno se pojavio pred tužiteljem u Alžiru u srijedu, ali nisu navedeni detalji.

Dvije nacije imaju dugu povijest napetosti vezanih uz pretenzije Maroka na sporni teritorij Zapadne Sahare. Alžir i Maroko dijele granicu dugu gotovo 2000 km, što je izvor napetosti od neovisnosti od francuske kolonijalne vlasti. Zatvorena je 1994. iz sigurnosnih razloga nakon što su islamistički militanti napali hotel u povijesnom marokanskom gradu Marakešu.

Video: Policajci ubili trudnicu jer nije željena izaći iz automobila u SAD-u

Ključne riječi

Komentara 6

WI
wice
17:08 02.09.2023.

Tako se brani državna granica!

Avatar MK3
MK3
17:59 02.09.2023.

Prvo pucaju, ond pitaju - a mi se izluđujemo "push back-om"...

DA
dabssa
16:58 02.09.2023.

Samo brane svoju granicu. Mozda bi se EU mogla ugledati na Alžirce. Mozda…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije