Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubili su se

Dvoje turista ubijeno nakon što su na jet-skiju zalutali u alžirske vode: Pucali su na nas iz gumenjaka

Summer weather in Bonn
Henning Kaiser/DPA
01.09.2023.
u 08:58

Muškarac kojeg je uhitila alžirska obalna straža Smail Snabe navodno se pojavio pred tužiteljem u srijedu. Glasnogovornik marokanske vlade odbio je komentirati pucnjavu te je naveo da je to pitanje za pravosuđe.

Dva turista ubijena su od strane alžirske obalne straže nakon što su na svojim jet-skijima zalutali u alžirske vode, a krenuli su iz marokanskog ljetovališta Saidia. Bili su među četvoricom francusko-marokanskih državljana, jedan od njih je uhićen.

Pucnjava je izazvala bijes u Maroku nakon što je ribar objavio video beživotnog tijela koje pluta u moru. Mohamed Kissi jedini se uspio vratiti u Maroko, a njegov brat Bilal jedan je od ubijenih. "Izgubili smo se, ali smo nastavili sve dok se nismo našli u Alžiru. Znali smo da smo u Alžiru jer je crni alžirski gumenjak krenuo prema nama i oni koji su bili u njemu pucali su na nas. Pet metaka pogodilo je mog brata i mog prijatelja." rekao je Kissi, piše BBC.

Drugi ubijeni identificiran je kao Abdelali Merchouer, a muškarac kojeg je uhitila alžirska obalna straža, Smail Snabe, navodno se pojavio pred tužiteljem u srijedu. Glasnogovornik marokanske vlade odbio je komentirati pucnjavu te je naveo da je to pitanje za pravosuđe.

POVEZANI ČLANCI:

Ove dvije zemlje se i dalje spore oko Zapadne Sahare. Dijele granicu dugu gotovo 2000 kilometara koja je bila izvor napetosti, a zatvorena je 1994. iz sigurnosnih razloga nakon što su islamistički militanti bombardirali hotel u Marakešu.

>> VIDEO 'Sve je u redu' - govorio je pokojni Prigožin o svojoj sigurnosti u novoj snimci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije