Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI MUČNOG SLUČAJA

Ispitana majka koja je ostavila bebu u vinogradu, poznato što je radila u Mađarskoj

Spašavanje bebe u vinogradu u Mađarskoj
Foto: Mađarska policija
21.06.2022.
u 15:44

Podsjetimo, cijela je priča u Mađarskoj i Hrvatskoj poprilično odjeknula. Nakon prijave hrvatske policije tek rođenu bebu, dan nakon rođenja, pronašli su mađarski policajci. Iako je brzo prevezena u bolnicu, preminula je.

Ni nadalje nema odgovora zašto je 31-godišnja hrvatska državljanka u vinogradu u Mađarskoj rodila i tek rođenu djevojčicu ostavila, a na to bi pitanje trebale odgovoriti nadležne ustanove.

Kako saznaje Glas Slavonije, u ponedjeljak je osobno došla na razgovor u belomanastirski Centar za socijalnu skrb, što je potvrdila ravnateljica Centra, Marija Pavluković. Ističe kako je u sustavu Centra stoga što je korisnica zajamčene minimalne naknade.

- Nikakva druga postupanja nismo imali. Kada smo prošloga tjedna dobili dojavu iz osječkog Kliničko-bolničkog centra, naši su djelatnici odmah otišli na teren, stoga što 31-godišnjakinja ima i maloljetno dijete predškolske dobi. Ono je zatečeno na našem području, ali prema mjestu prebivališta nad njim ingerenciju ima Centar za socijalnu skrb Krapina, kojem je poslano kompletno izvješće. Dijete je izmješteno i zbrinuto - kaže Pavluković, naglašavajući kako druge pojedinosti ne zna te kako će konačnu riječ o svemu dati policija odnosno nadležne ustanove.

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, riječ je o ženi iz Novog Bezdana koja je, navodno, u Mađarsku odlazila raditi u nadnici. Nema odgovora na pitanje kako je tamo odlazila ni kako je došla do belomanastirskog Doma zdravlja, gdje je, u Hitnoj pomoći, zatražila pomoć zbog preobilnog krvarenja. Kao dijete smještena je bila u udomiteljsku obitelj, a prebivala je u Karancu i Batini.

Podsjetimo, cijela je priča u Mađarskoj i Hrvatskoj poprilično odjeknula. Nakon prijave hrvatske policije tek rođenu bebu, dan nakon rođenja, pronašli su mađarski policajci. Iako je brzo prevezena u bolnicu, preminula je.

O tom mučnom događaju mađarske su kolege, a potom i policiju obavijestili liječnici iz osječkog KBC-a. Sve se zbilo u četvrtak poslijepodne u vinogradu kod mjesta Marfa, nekoliko kilometara od Harkanja. Nakon što je rodila djevojčicu i ostavila je, žena je za nekoliko sati došla u Klinički bolnički centar Osijek.

Liječnici su odmah shvatili da je nedavno rodila, a kako nije govorila ništa o bebi, pozvana je policija. Kada su doznali da je rodila djevojčicu u vinogradu u blizini Harkanja i da ju je tamo ostavila, odmah su kontaktirani mađarski liječnici i tamošnja policija.

Komentara 2

ED
edvardl
18:43 21.06.2022.

Nijedna životinja ne ostavlja svoju rođenu bebu....!?!?

PO
poluprovokator
03:00 22.06.2022.

Strašno. Jel manjina u pitanju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije